Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το μεσημέρι την πόλη της Ξάνθης ενώ ακολούθησε και χαλαζόπτωση σε ορισμένες περιοχές. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που διήρκησαν λίγα λεπτά μετέτρεψαν δρόμους της πόλης σε ποτάμια με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με το xanthipost.gr, δέχτηκε αρκετές κλήσεις, ενώ φερτές ύλες και χώματα δημιούργησαν μεμονωμένα προβλήματα προσβασιμότητας σε αρκετά σημεία των δρόμων, μέσα στο αστικό ιστό.

Πινακίδα πήγε… βόλτα

Σύμφωνα μάλιστα xanthinea.gr, κάτοικοι της Ξάνθης έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν αντίκρισαν μια πινακίδα να… βγαίνει βόλτα στον δρόμο και να την παρασέρνουν τα νερά της βροχής. Έκπληκτοι, αντικρίζοντας το θέαμα έσπευσαν μάλιστα να βγάλουν και σχετικά βίντεο καθώς και φωτογραφίες, που στη συνέχεια ανέβασαν στα social media. Ένα τέτοιο βίντεο ανέβηκε και στην ομάδα «Καιρικά Νέα Θράκης» και όπως ήταν αναμενόμενο δεν άργησε να γίνει viral.

Από τα καιρικά φαινόμενα επλήγησαν και αγροτικές καλλιέργειες εξαιτίας έντονης χαλαζόπτωσης. Το χαλάζι που έπεφτε σε μεγάλες ποσότητες και με ένταση προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Αυτό που αναμένεται είναι η πλήρης καταγραφή των ζημιών και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των αγροτών.

⇒ Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσε το χαλάζι και η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή του Αμυνταίου.