Η αίσθηση του κυνηγητού, πάντως, δεν είναι λάθος. Αυτές τις μέρες ο ένας μετά τον άλλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέπτονται τη Ρόδο, ενώ τις αμέσως επόμενες εναλλάσσονται σε πόλεις-κάστρα για τη Δημοκρατική Παράταξη και περιοχές που ο καθένας διεκδικεί για το κόμμα του. Ενδεικτικά, την τελευταία Παρασκευή πριν από την κάλπη ο Κασσελάκης θα βρίσκεται στην Πάτρα και ο Ανδρουλάκης στο Ηράκλειο – ο πρώτος ευελπιστώντας να επιστρέψει στην Αχαΐα τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση που είχε πριν από τις τελευταίες κάλπες και ο δεύτερος ελπίζοντας να διατηρήσει τη δεύτερη θέση στον πατρογονικό νομό ή ενδεχομένως να κάνει και ένα βήμα παραπάνω.

ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙ ΔΥΟ

Στις αρχές της τελευταίας εβδομάδας η μάχη της Θεσσαλονίκης θα είναι μάχη κεντροαριστερή: ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχουν προγραμματίσει να βρίσκονται στην ίδια πόλη, την ίδια μέρα (Δευτέρα), την ίδια περίπου ώρα και σε κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλο για την τελευταία ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Ελλάδα. Η σύγκριση που θα γίνει έχει φυσικά το δικό της ενδιαφέρον, αλλά δεν θα είναι απολύτως ενδεικτική για την προοδευτική μάχη που διεξάγεται – σε αυτές τις περιοχές δεν είναι η Κεντροαριστερά που έχει τον πρώτο λόγο.

ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ

Η επιστροφή του Κασσελάκη στα πάτρια εδάφη μετά το ταξίδι-αστραπή στην Παλαιστίνη σήμανε και το comeback του βαν που συνοδεύει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στις περιοδείες του. Ο αμερικανικός επικοινωνιακός αέρας φάνηκε και στην ύπαρξη των εξελιγμένων ότοκιου, στη σκηνοθεσία της εξέδρας, αλλά και στο σάουντρακ: πριν από την ομιλία του Κασσελάκη στην Καλαμάτα, αντί των παραδοσιακών αριστερών ασμάτων η μουσική λίστα περιελάμβανε το «Unstoppable» της Sia, το «We are the champions» των Queen και νέα ροκ ακούσματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μένει να δούμε αν η ίδια λίστα θα παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη στην Αθήνα.

ΚΟΙΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Μπορεί οι ηγεσίες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του προοδευτικού χώρου να τσακώνονται, όμως στο περιθώριο πρόσωπα και προσωπικότητες από όλες τις πλευρές συζητούν. Ιδιωτικά, σε σχήματα που φανταζόμαστε αλλά δεν θα επιβεβαιώσουμε ποτέ, αλλά και δημόσια για θεματικές που τους αφορούν: σε αυτό το πλαίσιο, στην εκδήλωση για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας που διοργανώνει η Νέα Αριστερά και θα γίνει αύριο το απόγευμα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο συμμετέχουν, εκτός από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Νίκο Φίλη και Ιφιγένεια Καμτσίδου, οι συνταγματολόγοι Πηνελόπη Φουντεδάκη και Νίκος Αλιβιζάτος, ο νομικός εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Θεόδωρος Παπαγεωργίου και ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Γιάννης Ιωαννίδης.