Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε σήμερα Τετάρτη (29/5), κατά τις πρωινές ώρες, φυγόποινος από την Αλβανία. Ο 37χρονος συνελήφθη στο νησί της Ζακύνθου από τους άνδρες της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια εν εξελίξει ερευνών για άσκοπο πυροβολισμό, που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (26/5) σε κατάστημα του νησιού.

Φύλλο και φτερό έκαναν το σπίτι του

Λίγες ώρες αργότερα, οι Αρχές πραγματοποίησαν εκτεταμένη έρευνα στο οίκημα που διέμενε ο 37χρονος, όσο διάστημα ήταν φυγόποινος και ασύλληπτος, ενώ ξεψάχνισαν και το αυτοκίνητο που διατηρούσε.

Από τη διαδικασία της έρευνας, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλι διαμετρήματος 9mm, κάλυκας πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 7,65 mm, 10 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 7,65 mm, παραποιημένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με στοιχεία άλλου προσώπου, παραποιημένη άδεια ικανότητας οδήγησης, ομοίως με στοιχεία άλλου προσώπου  αλλά και ένα κινητό τηλέφωνο.

Με την απόφαση που εκκρεμούσε εις βάρος του, οδηγήθηκε στη φυλακή

Σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, με συνολική ποινή κάθειρξης έξι ετών, για το αδίκημα της κλοπής και για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Εντωμεταξύ, προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου. Ο άνδρας, ωστόσο, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. Με τη σειρά του, ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε τη φυλάκιση του 37χρονου για την ποινή που του είχε ήδη επιβληθεί.