Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros νικώντας με 6-3, 6-2, 6-7, 6-4 τον Ντάνιελ Αλτμάιερ και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του Grand Slam του Παρισιού.

Σε ένα ματς που είχε δύο όψεις (απόλυτη κυριαρχία στα πρώτα δύο σετ, μεγάλη μάχη στα επόμενα δύο), ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Γερμανού (Νο 83 στον κόσμο) και συνεχίζει τη διαδρομή του στο γαλλικό γκραν σλαμ.

Αντίπαλος του «Στεφ» στους «32» θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ιταλό Λορέντζο Σονέγκο και τον Κινέζο Ζιζέν Ζανγκ. Ο αγώνας άρχισε κανονικά το μεσημέρι, αλλά διακόπηκε μετά από 41 λεπτά (με το σκορ στο 4-3 υπέρ του Ζανγκ στο πρώτο σετ), καθώς για άλλη μία ημέρα η βροχή ταλαιπωρεί παίκτες, θεατές και διοργανωτές.

Πώς εξελίχθηκε το ματς

Ένα break, στο 4ο γκέιμ, ήταν αρκετό για να κρίνει το πρώτο σετ. Αφότου πήρε το προβάδισμα, ο Τσιτσιπάς το κράτησε πολύ εύκολα, αφού δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του, και έφτασε στο 6-3 σε 31 λεπτά. Ακόμη πιο επιβλητική ήταν η εμφάνισή του στο δεύτερο σετ, όπου ο Ελληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με δύο break, προηγήθηκε 4-0 και το κατέκτησε με 6-2 σε 32 λεπτά.

Στο τρίτο σετ ο Αλτμάιερ «έβγαλε» αντίδραση, κράτησε εύκολα τα σερβίς του και έφτασε σε break point, τόσο στο 2ο όσο και στο 4ο γκέιμ, τα οποία όμως ο Τσιτσιπάς «έσβησε». Ακολούθησε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, που μοιραία οδήγησε σε τάι-μπρέικ, όπου τα λάθη του Τσιτσιπά έδωσαν την ευκαιρία στο Γερμανό να πάρει από την αρχή το «πάνω χέρι» και να επικρατήσει με 7-2, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του.

Ο Έλληνας τενίστας είχε (για πρώτη φορά μετά το δεύτερο σετ) ευκαιρία να «σπάσει» το σερβίς του Αλτμάιερ στο 4ο γκέιμ του τέταρτου σετ, χωρίς να τα καταφέρει. Αντίθετα, ο 25χρονος Γερμανός εκμεταλλεύθηκε τη δική του ευκαιρία, έκανε break στο 7ο γκέιμ και προηγήθηκε 30-0 στο επόμενο. Κάπου εκεί ο «Στεφ» αντέδρασε, ανέβασε πολύ την απόδοσή του και, όχι απλά πήρε πίσω το break, αλλά πήρε και τα επόμενα δύο γκέιμ, για να φτάσει στο 6-4 και να τελειώσει τον αγώνα.

ΤΑ ΣΕΤ: 3-6, 2-6, 7-6, 4-6