Ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον καθηγητή, που κατηγορούνταν για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας εις βάρος μιας 17χρονης μαθήτριας, καθώς και διατάραξη λειτουργίας του σχολείου στην Αλεξανδρούπολη.

Την ίδια ώρα, από το δικαστήριο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος, να μην προσεγγίζει τη μαθήτρια και τη σχολική μονάδα, ενώ θα υπάρξει και περικοπή στις αποδοχές του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, αφού έλαβε δύο φορές αναβολή.

Ο 46χρονος καθηγητής είχε συλληφθεί στις αρχές Απριλίου, όταν η 17χρονη μπήκε έντρομη στο γραφείο της διευθύντριας του σχολείου και κλειδώθηκε μέσα μαζί της, καθώς, όπως της είπε, ο 46χρονος την κυνηγούσε στην αυλή.

Τι είχε υποστηρίξει

«Το κατηγορητήριο είναι για διατάραξη ησυχίας στο σχολείο, που υπηρετώ για πάνω από δέκα χρόνια, και θα καταπέσει πολύ σύντομα. Το κατηγορητήριο λέει και για απειλή. Είναι όλα συκοφαντίες», είχε δηλώσει τότε ο καθηγητής.

Αναφορικά με την 17χρονη μαθήτρια που έκανε την καταγγελία ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πως «είμαστε με την οικογένειά της για πάνω από 20 χρόνια φίλοι. Δεν έχω στείλει κανένα γραπτό μήνυμα. Στο πλαίσιο του μαθήματος, την βοηθάω γιατί στην Βιολογία είναι λίγο πίσω, έχουμε μια ανταλλαγή σημειώσεων».

Να σημειωθεί ο 46χρονος είχε αρνηθεί όλες την κατηγορία που του αποδιδόταν, απαιτώντας μάλιστα να του ζητηθεί μια συγγνώμη για τις «ψευδείς», όπως τις είχε χαρακτηρίσει, κατηγορίες σε βάρος του.

Αλγεινή εντύπωση είχε, βέβαια, προκαλέσει και η αντίδραση του 46χρονου, όταν του αποδόθηκαν οι κατηγορίες και λίγο αργότερα είχε αφεθεί ελεύθερος… τραγουδώντας. Το ίδιο και για όσα υποστήριζε δημόσια.