Η Ρήνεια, ένα μικρό νησί, παραμένει σχεδόν άγνωστη στους πολλούς, παρά την εγγύτητά της με τη διάσημη Μύκονο.
Με έκταση μόλις 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ακτογραμμή μήκους 43 χιλιομέτρων, η Ρήνεια κρύβει θησαυρούς και ιστορίες που ξεπερνούν το μέγεθός της.
Παραλίες και νερά που θυμίζουν Μαλδίβες
Η Βρετανική The Sun και εκθειάζει σε πρόσφατο αφιέρωμά της το μικρό αυτό νησάκι. Χαρακτηριστικά γράφει ότι πρόκειται για ένα κρυμμένο ελληνικό παραδεισένιο νησί που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν με παρθένες παραλίες και νερά που θυμίζουν Μαλδίβες.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η Μύκονος μπορεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά για τους Βρετανούς τουρίστες -και όχι μόνο-, ωστόσο σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ένα άλλο μέρος που φέρνει στο νου τις Μαλδίβες, λόγω των καταγάλανων νερών του.
Το νησί είναι ακατοίκητο, με περίπου 60 εγκαταλελειμμένα σπίτια να αποτελούν τη μόνη απόδειξη πως κάποτε έζησαν εκεί άνθρωποι.
Οι αγρότες επιτρέπεται να εργάζονται στο νησί και μπορεί να δει κανείς τις κατσίκες τους να τρέχουν τριγύρω, αλλά πέρα από αυτό δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που κατευθύνονται εκεί σε καθημερινή βάση.
Στη συνέχεια το βρετανικό δημοσίευμα, σημειώνει ότι μια χαλαρωτική, ήσυχη μέρα δίπλα στη θάλασσα είναι ένας από τους κύριους λόγους για να επισκεφθείτε αυτό το μικρό νησί, θεωρώντας ότι όποιος αποφασίσει να πάει εκεί «θα βρει όμορφες απομονωμένες παραλίες».
Μερικές από τις καλύτερες του νησιού αναφέρει ότι είναι τα Αμπέλια, η Λια, τα Στενά και η Γλυφάδα. Ωστόσο, υπάρχουν εξίσου όμορφες ακτογραμμές και σε άλλα σημεία του νησιού, σε μερικές από τις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες του.
Προστατευμένος αρχαιολογικός χώρος
Ολόκληρη η Ρήνεια αποτελεί προστατευμένο αρχαιολογικό χώρο, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει καμία οικοδόμηση. Τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και τα ερείπια είναι το μόνο που έχει απομείνει.
Και προσθέτουν: «Αφού απολαύσετε τον ζεστό μεσογειακό ουρανό, μπορείτε να δείτε τα ερείπια των αρχαίων χριστιανικών εκκλησιών και των ελληνικών ναών, καθώς και τις ταφόπλακες πολεμιστών από χιλιάδες χρόνια πριν. Δεν θα βρείτε τηλέφωνα, ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό στο νησί, ενώ η βόσκηση και η γεωργία είναι αυστηρά περιορισμένες».