Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Σάββατο 1η Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι παρουσιάζεται στο Αthens Book Space, στο καταπράσινο Πάρκο Ελευθερίας, το παιδικό βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Μάνου Χαραλαμπάκη, «Με ποδηλατάκι γοργό γοργό κινούμαι στη γειτονιά και την ωφελώ» (εκδόσεις Μ.Σιδέρη, εικόνες Κ. Σκλαβενίτη).

Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του και θα συζητήσει με τα παιδιά, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου αστικών ποδηλατών Αττικής «ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα» Παναγιώτης Πιτσιλός θα τους εξηγήσει τα οφέλη του ποδηλάτου. Εικαστικές δράσεις και δωράκια για τα παιδιά με πρωταγωνιστή το ποδήλατο.

Ο μικρός Νικήτας ξυπνάει με πόνο στο λαιμό, και ξεκινάει να πάει με τη μαμά και τον μπαμπά του στον γιατρό. Όλη η οικογένεια είναι έτοιμη να μπει στο αυτοκίνητο για να φτάσει στο ιατρείο. Αλλά… Ο Νικήτας τους σταματάει. Υπενθυμίζει στη μαμά και στον μπαμπά ότι στο σπίτι υπάρχει κι ένα «ποδηλατάκι γοργό γοργό»! Πώς θα πάνε τελικά στον γιατρό; Μέσα από το βιβλίο, ο Νικήτας, σε καιρούς κλιματικής κρίσης, μας προτρέπει να βοηθήσουμε το περιβάλλον, την υγεία και την πόλη μας κάνοντας τις κοντινές μετακινήσεις, όχι με το αυτοκίνητο αλλά, με το ποδήλατο! Να τα ακούμε τα παιδιά, ξέρουν αυτά.

     

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών.

Hμέρα: Σάββατο 1η Ιουνίου

Ώρα: 12-2μμ

Τόπος: Athens Book Space, Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα, Σταθμός Μετρό Μέγαρο Μουσικής

https://athensbookspace.gr/