Μειώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, λιγότερο από δέκα ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ειδικότερα, η ΝΔ παραμένει πρώτη στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο, η διαφορά της από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί.

Στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη, έχοντας και εκεί μειωμένη διαφορά, ενώ καταγράφεται και μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.

Πόσο σημαντικές είναι οι ευρωεκλογές;

Το 47,2 % των ερωτηθέντων δηλώνει πως είναι εξίσου σημαντικές με τις βουλευτικές, το 37,6% ότι είναι σημαντικές αλλά όχι όσο οι βουλευτικές και το 15,2% ότι είναι ελάχιστα σημαντικές.

Πρόθεση συμμετοχής στις ευρωεκλογές

Ισχυρή πρόθεση συμμετοχής δήλωσε πως έχει το 75% των ερωτηθέντων, ενώ το 14,4% έχει πιθανή τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές και το 10,6% δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει.

Πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών

Στην πρόθεση ψήφου τα σκήπτρα κρατά η Νέα Δημοκρατία με 30,4%, ενώ η διαφορά με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στο 15,1% και το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ μειώθηκε στο 10%. Η Ελληνική Λύση αύξησε τα ποσοστά της και με 7,4% προηγείται του ΚΚΕ που ακολουθεί με 6,6%.

Η μάχη των μικρών κομμάτων συνεχίζεται με την Πλεύση Ελευθερίας να προηγείται αυτήν τη φορά της Νίκης, με ποσοστά 3,6% και 3,1% αντίστοιχα. Το ΜέΡΑ25 είναι σταθερό στο 2,6% και η Φωνή Λογικής με το 2,4% ξεπερνά το 2% της Νέας Αριστεράς. Ουραγός στην πρόθεση ψήφου είναι οι Δημοκράτες με 1,9%.

Εκτίμηση αποτελέσματος των ευρωεκλογών

Τέλος, όσο αφορά στην εκτίμηση του αποτελέσματος, πρώτη παραμένει η Νέα Δημοκρατία,  με 33,4% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ  το αυξημένο 16,5%. Το ΠΑΣΟΚ με μικρή μείωση σε 11,8%, η Ελληνική Λύση με 8,8%, το ΚΚΕ μείωσε σε 7,6% και τέλος η Πλεύση Ελευθερίας με 4,6%.