Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν πόσο ισχυρή θα είναι η φωνή της Ελλάδας τα επόμενα πέντε χρόνια, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «στην Ευρώπη θα παρθούν πολύ κρίσιμες αποφάσεις και για αυτό η Ελλάδα είναι σημαντικό να προσέλθει όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και το κόμμα της Ευρώπης είμαστε εμείς».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μια σειρά παρεμβάσεων και τον τελευταίο μήνα η κατάσταση φαίνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, να πηγαίνει κάπως καλύτερα. «Βλέπουμε μειώσεις στις τιμές, έχουμε βάλει αρκετά πρόστιμα. Αυτό που διεκδικούμε με τις παρεμβάσεις είναι μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές», είπε

Εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το οικονομικό του πρόγραμμα λέγοντας πως «αν υλοποιούσαμε έστω και ένα μέρος του θα μπαίναμε αυτομάτως σε επιτήρηση. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτό».

Χαρακτήρισε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μείζον ζήτημα που μας οδήγησε στην κρίση. Ξεκαθάρισε οτι δεν υπάρχει η δυνατότητα για αύξηση των συντάξεων. «Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολίτες που περνούν δύσκολα», σημείωσε ο πρωθυπουργος.

Δείτε live τη συνέντευξη: