Σε μάχη που προσωποποιείται στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Στέφανο Κασσελάκη εκτυλίσσεται η προεκλογική περίοδος εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Οι μύδροι που εκτοξεύουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι καθημερινοί, με τη συζήτηση να κινείται για το ποιος από τους δύο είναι πιο ικανός να κυβερνήσει -μια συζήτηση που σίγουρα είναι γόνιμη, όταν όμως αφορά εθνική κάλπη και όχι ευρωεκλογές, όπως συμβαίνει τώρα. Αυτό είναι ένα στοιχείο που εντοπίζεται σε σχεδόν όλες τις δημόσιες παρουσίες των κ.κ. Μητσοτάκη και Κασσελάκη. Η έλλειψη συζήτησης γύρω από τα ευρωπαϊκά ζητήματα, που επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό την εγχώρια ατζέντα.

Επιχειρούν να πολώσουν το πολιτικό κλίμα με σκοπό είτε να συσπειρώσουν το κοινό τους και να αποτρέψουν διαρροές προς όμορα κόμματα αλλά και να αποδομήσουν τον αντίπαλό τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει τον Στέφανο Κασσελάκη ως έναν άπειρο πολιτικό με έπαρση, που κάνει χρήση της παροχολογίας και των… λεφτόδεντρων για να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων.

Μητσοτάκης: Σε καθεστώς επιτήρησης η Ελλάδα αν εφαρμοστούν αυτά που λέει ο Κασσελάκης

«Αυτά που λέει ο κ. Κασσελάκης είναι 45 δισ. ευρώ στην τετραετία, χωρίς να συνυπολογίσω τον 13ο και 14ο μισθό συν το 5% που θέλει να δώσει στην Υγεία. Αν υλοποιούσαμε έστω ένα μέρος αυτών, η χώρα θα έμπαινε αυτομάτως σε καθεστώς επιτήρησης», είπε σε σημερινή συνέντευξη ο πρωθυπουργός επιτιθέμενος στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνέχισε στρέφοντας τη συζήτηση γύρω από τα Τέμπη, επιτιθέμενος εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Στέφανο Κασσελάκη. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «το αίτημα της κοινωνίας ειναι να μην κομματικοποιείται αυτή η υπόθεση. Στην Κέρκυρα, ήρθε ένα νέο κορίτσι που δεν γνώριζα καν ποια είναι, αλλά σε κάθε περίπτωση το αντιμετώπισα με ευγένεια. Αυτό εργαλειοποιείται, γιατί κάποιοι θέλουν να στήσουν πάνω σε αυτό».

Ωστόσο και χθες ο πρωθυπουργός από την περιοδεία που πραγματοποίησε στον Πύργο Ηλείας ανέφερε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν εκλεγεί ούτε διαχειριστής στην πολυκατοικία του.

«Επειδή έχω κουραστεί να ακούω από κάποιους, οι οποίοι δεν έχουν εκλεγεί ούτε διαχειριστές στην πολυκατοικία τους, να κατηγορούν εμάς για το 41%, τους απαντάω ότι το 41% είστε εσείς, όλοι εσείς, δεν είμαι εγώ. Εσείς μας δώσατε αυτό το ποσοστό, μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Λίγο σεβασμός, λοιπόν, στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεν βλάπτει», υπογράμμισε.

Κασσελάκης: Η αλαζονεία Μητσοτάκη κατακλύζει τη χώρα

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε τοποθετείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε σε συνεντεύξεις του.

Eπιχειρεί να αναδείξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αλαζόνα, ενώ αποδίδει τις συνολικές ευθύνες για τη διαχείριση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Παράλληλα προβάλλοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιθυμεί να αποδομήσει την πολιτική της κυβέρνησης στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας, της υγείας και του κράτους δικαίου.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η τραγωδία των Τεμπών προηγήθηκε των εθνικών εκλογών, στις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε 41%, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως από τότε μέχρι τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα.

«Έχουμε τη μονταζιέρα με τον τραμπουκισμό της αδερφής των θυμάτων, που λέει στον πρωθυπουργό στην Κέρκυρα, ότι είμαι η αδερφή αυτών των θυμάτων και λοιπά, την αγνοεί και οι αστυνομικοί την τραμπουκίζουν. Έχουμε καινούργια δεδομένα τώρα, έχουμε καταθέσει καινούργιο κατηγορητήριο και η ΝΔ δεν μας λέει εάν θα αφήσει τον κ. Καραμανλή να πάει στη Δικαιοσύνη. Και έχουμε πλέον και πληροφορίες για μια μυστική συνάντηση», επισήμανε χθες στην ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ψηλά στην ατζέντα τα Τέμπη και εξαπολύει σφοδρές επιθέσεις στη ΝΔ με κατηγορίες για «μπάζωμα» και συγκάλυψη».

Από την περιοδεία που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες στην Καλαμάτα ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να αποδομήσει το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ. «Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη είναι το σύνθημα της ΝΔ σε αυτές τις ευρωεκλογές. Δύο ψέματα – ένα σύνθημα! Δύο σε ένα! Ψέμα πρώτο: Πιο κοντά στην Ευρώπη! Την ώρα που η Ελλάδα απομακρύνεται από τον πυρήνα της ΕΕ όλο και περισσότερο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Κατηγορεί επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία, καλώντας τους πολίτες να δώσουν ένα τέλος σε αυτήν. «Αυτή η αλαζονεία κατακλύζει τη χώρα σήμερα. Και φαίνεται από τα πολύ σημαντικά, μέχρι τα μικρά, τα καθημερινά. Φαίνεται στον τρόπο που οι φρουροί του χθες απομάκρυναν βίαια επτά παιδιά που πήγαν σε συγκέντρωσή του να ζητήσουν μόνο ένα πράγμα: Δικαιοσύνη για τα Τέμπη. Φαίνεται στο βίντεο που έγινε viral, όπου μια γιαγιά τού λέει ότι δεν μπορεί να ζήσει με 440 ευρώ σύνταξη και 300 ευρώ ενοίκιο, κι εκείνος της απαντά: «Ναι, αν έχεις νοίκι δε γίνεται» και προσπαθεί να την αποφύγει», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.