Mετά την ισχνή συμμετοχή των αυτοκινητοβιομηχανιών στην τελευταία έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη, τον περασμένο Μάρτιο, οι υπεύθυνοι της έκθεσης ανακοίνωσαν το τέλος της! Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι δεν  διοργανωθεί η έκθεση της Γενεύης το 2025 “λόγω αβέβαιων προοπτικών”. Ωστόσο αναφέρει πως η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2025.

Ειδικότερα, οι  διοργανωτές αναφέρουν ότι η διοργάνωση της φετινής έκθεσης στη Γενεύη (Geneva International Motor Show, GIMS), τον περασμένο Φεβρουαρίου, είχε σκοπό να επανατοποθετήσει και να διαιωνίσει την έκθεση μετά από πέντε χρόνια απουσίας λόγω του COVID-19, το διοικητικό συμβούλιο τονίζει ότι υπάρχουν πάρα πολλές αβεβαιότητες που συνδέονται με την αυτοκινητοβιομηχανία και τη διαβρωμένη ελκυστικότητα των μεγάλων ευρωπαϊκών εκθέσεων.

Στο συγκεκριμένο σαλόνι οι πρεμιέρες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, ούτε 20 παγκόσμιες πρεμιέρες.

Είναι η σημαντικότερη έκθεση  που έδινε πάντα τον παλμό της αυτοκίνησης και ανοίγοντας ένα παράθυρο στο μέλλον της κινητικότητας από το 1905. Θεωρείται η σημαντικότερη έκθεση και μία από τις πιο διάσημες και επιδραστικές στον κόσμο.

Φέτος μόλις εννέα μεγάλες εταιρείες πήραν μέρος , με τις μεγαλύτερες φίρμες να δηλώνουν απών και πλέον το σημαντικότερο σαλόνι στην Ευρώπη να έχει απαξιωθεί , με το μέλλον των επόμενων διοργανώσεων να είναι αμφίβολο! Ήταν η Renault, η Dacia, η BYD και οι η MG και οι υπόλοιπες είναι φίρμες από την Κίνα! Παρόν και ο ιταλικός οίκος σχεδιασμού Pininfarina.