Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 59χρονου,ο οποίος συνελήφθη στα Άνω Λιόσια καθώς έκαψε τη σορό του πατέρα του στην αυλή του σπιτιού τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι αυτές της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική ενέργεια καθώς εκτιμάται ότι τα τραύματα που φέρει η σορός είναι μεταθανάτια. Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται ο 59χρονος συλληφθείς να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.

«Δεν άντεχα άλλο τη δυσοσμία»

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 59χρονος ισχυρίστηκε πως έκαψε τη σορό του πατέρα του επειδή δεν είχε λεφτά για να τον κηδέψει κι επίσης δεν άντεχε άλλο τη δυσοσμία, καθώς το πτώμα βρισκόταν ήδη σε προχωρημένη σήψη.

Σημειώνεται πως ο ηλικιωμένος φέρεται να είχε πεθάνει περίπου 20 ημέρες νωρίτερα.

Μαρτυρίες των γειτόνων, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία, λόγω της έντονης δυσοσμίας που είχε αρχίσει να αναδύεται, αναφέρουν ότι είχαν να δουν τον άτυχο άντρα από το Πάσχα.

Μάλιστα ορισμένοι αποκάλυψαν ότι τους είχε εκμυστηρευτεί πως ο γιος του τον κακοποιούσε.

Πρόσοψη του σπιτιού του ηλικιωμένου

Βρέθηκαν κεφάλι και πόδια σε κάδο

Ο 59χρονος εθεάθη από τους περίοικους την περασμένη Δευτέρα ή Τρίτη να καίει κάτι στην αυλή του. Όπως είπαν κλήθηκε και η Πυροσβεστική, αλλά μέχρι να φτάσει την είχε σβήσει τη φωτιά, οπότε οι πυροσβέστες δεν προέβησαν σε έλεγχο.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι το βράδυ της Παρασκευής, ο 59χρονος αρνήθηκε την είσοδό τους στο σπίτι. Στις ερωτήσεις που του έκαναν αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του είναι σε κέντρο αποκατάστασης και στη συνέχεια ότι φιλοξενείται σε κάποιον συγγενή.

Όταν τελικά μπήκαν στο σπίτι, αντίκρισαν το στρώμα με την απανθρακωμένη σορό στην αυλή καλυμμένο με μία κουβέρτα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την αστυνομία, βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη και συγκεκριμένα κεφάλι και πόδια μέσα σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι.

Η σορός επάνω στο στρώμα στην αυλή του σπιτιού

Νόμιζαν ότι πρόκειται για νεκρό ζώο

Αρχικά οι γείτονες νόμιζαν πως η έντονη δυσοσμία προερχόταν από νεκρό ζώο, καθώς ακριβώς δίπλα από το σπίτι του ηλικιωμένου υπάρχει εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Όταν αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να το απομακρύνουν είδαν το στρώμα στην αυλή του σπιτιού, ανέβηκαν στην ταράτσα της διπλανής πολυκατοικίας και αντίκρισαν το τρομακτικό θέαμα.