Πανικός επικράτησε προ ημερών σε παραλία στον Καστελόκαμπο Αχαΐας στη θέα φιδιού που κολυμπούσε δίπλα σε λουόμενους, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει το flamis.gr, ήταν λίγο μετά τις 3 το απόγευμα όταν άνθρωποι που κολυμπούσαν αμέριμνοι άρχισαν να φωνάζουν και να βγαίνουν έντρομοι έξω από το νερό.

Το μεγάλο φίδι το είδε αρχικώς μια γυναίκα να κολυμπάει δίπλα της στην προσπάθειά του να βγει στη στεριά και δεν πίστευε στα μάτια της.

Στο βίντεο φαίνονται πεντακάθαρα οι κινήσεις του ερπετού που με τη χαρακτηριστική κίνηση S προσπαθεί να βγει έξω, ενόσω ο κόσμος κρατώντας απόσταση ασφαλείας παρακολουθεί το απίστευτο γεγονός.

Τα περιστατικά εμφάνισης φιδιών στην Πάτρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυξάνονται τις τελευταίες μέρες.

Προ ημερών, ένα φίδι έγινε αντιληπτό σε προαύλιο σχολείου στα Βραχνέϊκα, ενώ ένα άλλο είχε κρυφτεί μέσα σε μηχανή αυτοκινήτου.

Τα περισσότερα δεν είναι επικίνδυνα

Σε γενικές γραμμές, τα φίδια στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και μόνο όταν νιώσουν ότι έχουν εγκλωβιστεί μπορεί να επιτεθούν.

Στη χώρα μας μόνο η οχιά είναι δηλητηριώδες φίδι και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, αν και με την έγκαιρη λήψη αντιοφικού ορού αποφεύγονται τα χειρότερα.

Αυτός ο ορός αποδείχτηκε σωτήριος για τον 50χρονο από την περιοχή του Ερυμάνθου που τον δάγκωσε οχιά όταν πήγε να φορέσει την πλαστική του μπότα (το φίδι είχε βρει καταφύγιο μέσα σε αυτήν) και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» για μία εβδομάδα.