Το In.gr σε συνεργασία με τον Όμιλο Φ.Μ.Ε ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ σας εξασφαλίζει έγκαιρα τις λύσεις των Πανελλαδικών 2024. Δείτε παρακάτω τα θέματα που έπεσαν και τις απαντήσεις.

Με το μάθημα των Μαθηματικών και συγκεκριμένα της Άλγεβρας συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ).

Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν τα μαθήματα ειδικότητας.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές άρχισαν την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου με την εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Δείτε τα σημερινά θέματα της Άλγεβρας ΕΔΩ

Δείτε τις λύσεις ΕΔΩ

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Μεγάλο μέρος των θέσεων – 100 – αφορά στο νέο τμήμα Ψυχολογίας που θα λειτουργήσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Διδυμότειχο).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής: Την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.