Σοκ και θλίψη επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Άρβης στο Ηράκλειο Κρήτης από την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (1/6), όταν έχασε τη ζωή του ένα 7χρονο αγοράκι στη θάλασσα στην περιοχή ανατολικά του λιμανιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το neakriti.gr ο μικρός Νικόλας, μαθητής πρώτης δημοτικού με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος είχε γεννηθεί και μεγάλωνε στην χώρα μας, ξέφυγε της προσοχής των οικείων του, μπήκε στη θάλασσα και παρασύρθηκε από έναν δυνατό κυματισμό, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 4 Μποφόρ.

Πανικός στην παραλία

Πανικός επικράτησε εκείνη την στιγμή, αφού λουόμενοι είδαν το σώμα του άτυχου μικρού να επιπλέει και με τους ίδιους να σπεύδουν για να βοηθήσουν. Τον ανέσυραν και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Ειδοποιήθηκε παράλληλα και το ΕΚΑΒ, όπου έσπευσε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βιάννου.

Ειδικότερα, στο σημείο βρέθηκε γιατρός και διασώστες, οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν το μικρό αγόρι, ωστόσο δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη, ο οποίος όπως είπε «η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το τραγικό γεγονός. Οι γονείς πρέπει να προσέχουν και πάντα να έχουν τα παιδιά σε αυστηρή επιτήρηση. Ακόμα και κύμα να μην έχει, καθώς από ένα συμβάν ή μία απροσεξία μπορεί να έρθει το μοιραίο».

Συγκλονιστική ανάρτηση για τον άδικο χαμό του παιδιού

Ήθελε να κάνει μπάνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive ο μικρός Νικόλας πήγε να κολυμπήσει παρέα με έναν φίλο του. Δυστυχώς, φαίνεται πως παρασύρθηκε από τα κύματα με αποτέλεσμα το άτυχο παιδί,  να χάσει τις αισθήσεις του και να εντοπιστεί αργότερα στο λιμάνι του οικισμού από περαστικούς.

Μόλις εντοπίστηκε το σώμα του παιδιού να επιπλέει στη θάλασσα, κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι, ενώ έγινε προσπάθεια να επανέλθει και με τη χρήση του απινιδωτή του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου. Δυστυχώς ήταν αργά…

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας

Οι γονείς του μικρού Νικόλα μεροκαματιάρηδες, εργάτες κυρίως στα θερμοκήπια, εξαίρετοι άνθρωποι όπως παραδέχονται όλοι στην περιοχή.

Η μητέρα του πριν από λίγους μήνες γέννησε το δεύτερο παιδί της οικογένειας και την ώρα που συνέβη το κακό ήταν στο σπίτι με το μωρό, ενώ ο πατέρας βρισκόταν στο μεροκάματο. Οταν έμαθε τα τραγικά νέα ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας…

«Ο,τι και να πούμε είναι λίγο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», είπε στο Cretalive.gr ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε στο σημείο που εντοπίστηκε το άτυχο σώμα του μικρού παιδιού. «Σε μία τέτοια τραγωδία πρέπει να είμαστε σιωπηλοί. Μπροστά στο πένθος να μην είμαστε επικριτικοί», πρόσθεσε με νόημα ο κ.Καρπαθάκης τονίζοντας πως οι γονείς του Νικόλα είναι εξαίρετοι άνθρωποι, που αγαπούσαν τα παιδιά τους και εργάζονταν όλη μέρα για να τους προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν.