Ο βασιλιάς Κάρολος λέγεται ότι ασκεί πίεση στον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από το Royal Lodge μετά από επανειλημμένα αιτήματα και να μετακομίσει στο παλιό σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Ο Κάρολος φέρεται μάλιστα να έχει απειλήσει να διακόψει εντελώς τους δεσμούς με τον πρίγκιπα Άντριου καθώς αρνείται να μετακομίσει στο παλιό σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Ο 75χρονος μονάρχης λέγεται πως παροτρύνει τον ντροπιασμένο αδερφό του για άλλη μια φορά να εγκαταλείψει το Royal Lodge των 30 δωματίων στο Windsor αφού προηγουμένως του ζήτησε να μετακομίσει στο Frogmore Cottage.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ζούσαν προηγουμένως στο Frogmore Cottage πριν αποφασίσουν να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια και κρατούσε το σπίτι μέχρι που τους επιδόθηκε ειδοποίηση έξωσης τον περασμένο χρόνο.

Τώρα είναι η σειρά του πρίγκιπα Άντριου να αδειάσει το βασιλικό του σπίτι και ο Κάρολος φέρεται να τον προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες αν δεν το κάνει.

Ο 64χρονος δούκας θεωρείται ότι έχει μακροχρόνια μίσθωση στο Royal Lodge. Αλλά είναι ο βασιλιάς Κάρολος που είναι υπεύθυνος για τα όλα τα οικονομικά της βασιλικής οικογένειας και έτσι θα μπορούσε να επιλέξει να περιορίσει τα κεφάλαιά του.

Κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσε σύντομα να δυσκολευτεί να καλύψει το ετήσιο κόστος συντήρησης του ακινήτου. Ο βασιλιάς Κάρολος χρηματοδοτεί επίσης τον λογαριασμό ασφαλείας του πρίγκιπα Άντριου που ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια λίρες ετησίως.

Του έκοψε και το επίδομα ο βασιλιάς Κάρολος

Η επίμονη άρνηση του πρίγκιπα Άντριου να μετακομίσει στο νέο ακίνητο φέρεται να απογοήτευσε τον βασιλιά Κάρολο. «Η ευγένεια του βασιλιά δεν είναι απεριόριστη και υπάρχει μια πολύ καλή επιλογή για τον πρίγκιπα Άντριου να μετακομίσει στο Frogmore Cottage» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η πηγή προσέθεσε πως ο πρίγκιπας Άντριου χρειάζεται περισσότερο από το επιθυμητό για να αναγνωρίσει την πραγματικότητα της κατάστασης.

Το Royal Lodge, κάποτε σπίτι της βασίλισσας Μητέρας, είναι ένα ακίνητο του 19ου αιώνα, διατηρητέο στην κατηγορία ΙΙ, με πισίνα και 90 στρέμματα γης. Ο πρίγκιπας Άντριου υπέγραψε 75 χρόνια μίσθωσης για το σπίτι το 2003 και ζει εκεί με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον.

Ήταν στις αρχές του 2023 που άρχισαν να κυκλοφορούν οι φήμες πως ο βασιλιάς Κάρολος ήθελε πολύ ο αδερφός του να μετακομίσει στο Frogmore Cottage, το οποίο έχει ανακαινιστεί πρόσφατα.

Λίγο μετά την άνοδό του στον θρόνο, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να έκοψε επίσης το ετήσιο επίδομα των 250.000 λιρών του πρίγκιπα Άντριου που του είχε δώσει προηγουμένως η βασίλισσα Ελισάβετ.