Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως για την υπόθεση θανάτου ενός ηλικιωμένου άντρα στα Άνω Λιόσια,  η σορός του οποίου βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (31/5) απανθρακωμένη στην αυλή του σπιτιού του.

Υπενθυμίζεται πως ο 59χρονος γιος του, ο οποίος ζούσε με τον πατέρα του φέρεται να ομολόγησε πως εκείνος τον έκαψε καθώς δεν είχε χρήματα για να τον κηδέψει. Εις βάρος του, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα: της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομης οπλοκατοχής.

Από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική ενέργεια καθώς εκτιμάται ότι τα τραύματα που φέρει η σορός είναι μεταθανάτια. Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται ο 59χρονος συλληφθείς να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.

Η σορός επάνω στο στρώμα στην αυλή του σπιτιού

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος ήταν νεκρός εδώ και 20 ημέρες.

Μαρτυρίες των γειτόνων, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία, λόγω της έντονης δυσοσμίας που είχε αρχίσει να αναδύεται, αναφέρουν ότι είχαν να δουν τον άτυχο άντρα από το Πάσχα.

«Εκλιπαρούσε για βοήθεια»

Γειτόνισσα της οικογένειας μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», του MEGA αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Ήξερα και τον πατέρα και τον γιο. Πρέπει να μένουν  γύρω στα 12χρόνια. Η μαμά του είχε πεθάνει, οπότε ήταν ο γιος μαζί με τον πατέρα. Ο πατέρας δεν το είχε πάρει πολύ καλά, είχε πέσει πάρα πολύ ψυχολογικά […] Ήταν και πολύ απομονωμένοι σαν άνθρωποι. Ο κύριος … ξέραμε από τον μπαμπά του ότι είναι καθηγητής μαθηματικών. Τα τελευταία χρόνια δεν δούλευε γιατί ο παππούλης ήθελε 24 ώρες το 24ωρο φροντίδα, γιατί είχε πάθει άνοια».

Σχετικά με το σοκαριστικό περιστατικό περιέγραψε: «Την Παρασκευή πριν γίνει το συμβάν είχα παρκάρει στη γκαραζόπορτά τους. Όντως μύριζε πάρα πολύ. Για να μπω στο αυτοκίνητο φόραγα τη μπλούζα πάνω στη μύτη […] Το πρωί της Παρασκευής βγήκαμε έξω βρήκαμε ένα σημείωμα από τον κύριο… κι έλεγε να μην αφήσουμε ξανά τα αυτοκίνητά μας από τη μεριά του σπιτιού γιατί θα φέρει την αστυνομία. Είδα γύρω στον Μάρτη τον παππούλη, η μαμά μου τον είχε δει λίγο πριν το Πάσχα».

Και πρόσθεσε: «Η τελευταία εικόνα που έχω από τον παππού, γύρισε ένα βράδυ κι είχε πιάσει με τα δύο του χέρια τα κάγκελα κι έκλαιγε και μου λέει ”σε παρακαλώ βοήθησέ με, με χτυπάει, μου παίρνει τα λεφτά της σύνταξης μου και δεν με αφήνει να βγω”. Φαντάστηκα ότι είναι της άνοιας.  Μίλαγε (σ.σ ο 59χρονος ) πάρα πολύ ήρεμα στην αστυνομία [..] Οι αστυνομικοί πήγαν προς την μυρωδιά, ακούμε μια φασαρία ”εντάξει μη μου βάζετε χειροπέδες, θα σας τα πω όλα”».

Το χρονικό

Ο 59χρονος εθεάθη από τους περίοικους την περασμένη Δευτέρα ή Τρίτη να καίει κάτι στην αυλή του. Όπως είπαν κλήθηκε και η Πυροσβεστική, αλλά μέχρι να φτάσει την είχε σβήσει τη φωτιά, οπότε οι πυροσβέστες δεν προέβησαν σε έλεγχο.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι, ο 59χρονος αρνήθηκε την είσοδό τους στο σπίτι. Στις ερωτήσεις που του έκαναν αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του είναι σε κέντρο αποκατάστασης και στη συνέχεια ότι φιλοξενείται σε κάποιον συγγενή.

Όταν τελικά μπήκαν στο σπίτι, αντίκρισαν το στρώμα με την απανθρακωμένη σορό στην αυλή καλυμμένο με μία κουβέρτα.