Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην Καλλιθέα σε βάρος ανηλίκων κατηγορούμενων για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος άλλου ανηλίκου.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν ανήλικο που κινούταν πεζός και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και διέφυγαν.

Κληθέντες αστυνομικοί, έπειτα από αναζητήσεις εντόπισαν λίγο αργότερα τους δράστες και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, τις πρωινές ώρες χθες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 2 ανήλικοι, 16 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ειδικότερα οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν 20χρονο που κινούταν πεζός και με την βία του αφαίρεσαν χρυσή αλυσίδα και στην συνέχεια διέφυγαν.

ΟΙ αστυνομικοί, έπειτα από αναζητήσεις εντόπισαν σε παρακείμενο σημείο τους δράστες και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σοκαριστικά τα στοιχεία

Το 26% των παιδιών ξεκινά την παραβατική συμπεριφορά στην ηλικία των 8 με 14 ετών, ενώ η παραβατικότητα εκδηλώνεται κυρίως μετά την ηλικία των 15 ετών.

Μία στις τέσσερις παραβάσεις αφορά σε κλοπές, και μία στις πέντε σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ αυξητική είναι η τάση συμμετοχής κοριτσιών σε συμμορίες ανηλίκων.

Μέσα στο 2023 σε παράνομες πράξεις προέβησαν 10.776 ανήλικοι, 1.100 εκ των οποίων ήταν έως 11 ετών και 1.400 από 12 έως 14 ετών