Μετά την έξαρση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που έπληξε την περιοχή της Μαγνησίας λόγω σαλμονέλας που εντοπίστηκε στο νερό, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά σήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά σε Ριζόμυλο και Στεφανιβίκειο.

Όπως αναφέρει το pineiosnews.gr, με απόφαση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου και σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία Ριζομύλου και Στεφανοβικείου καθώς και ο παιδικός σταθμός Ριζομύλου για προληπτικούς λόγους εν αναμονή των αποτελεσμάτων στα δείγματα νερού.

Κανονικά θα λειτουργήσει το γυμνάσιο

Το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου – λόγω των ενδοσχολικών εξετάσεων – θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που προτείνει η Διεύθυνση Υγείας για την ασφάλεια και την υγιεινή της σχολικής κοινότητας.

Με νεώτερη ανακοίνωση θα υπάρξει ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Μέχρι τότε ισχύουν τα κάτωθι:

  • να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση (πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής,
  • οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων, ποτών, γλυκών, άρτου κ.λπ. ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλότητά του.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Σύμφωνα με το gegonotanews, o δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα, ενώ αναμένονται νέα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ.

Η ΔΕΥΑ αναζητά για ποιον λόγο μολύνθηκαν οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν τα χωριά, ενώ στο Κέντρο Υγείας δέχονται συνεχώς πολίτες με συμπτώματα.

Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι με τη δημοτική αρχή, που δεν τους ενημέρωσε άμεσα και που αρκέστηκε σε μία ανακοίνωση μέσω κοινωνικών δικτύων, ενώ ήδη είχαν σημειωθεί δεκάδες κρούσματα.

Στους κατοίκους του Στεφανοβίκειου και του Ριζόμυλου μοιράζονται εμφιαλωμένα νερά.