Το In.gr σε συνεργασία με τον Όμιλο Φ.Μ.Ε ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ σας εξασφαλίζει έγκαιρα τις λύσεις των Πανελλαδικών 2024. Δείτε παρακάτω τα θέματα που έπεσαν και τις απαντήσεις.

Με τα μαθήματα ειδικότητας Ανατομία Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ).

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ ξεκίνησαν με μαθήματα Γενικής Παιδείας την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζουν με τα μαθήματα ειδικότητας.

Ακολούθως, την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Δείτε τα σημερινά θέματα της Ανατομίας Φυσιολογίας ΙΙ ΕΔΩ

Δείτε τα σημερινά θέματα για τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) ΕΔΩ

Δείτε τα σημερινά θέματα για τα Δίκτυα Υπολογιστών ΕΔΩ

Δείτε τα σημερινά θέματα για τις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας ΕΔΩ

Απαντήσεις

Δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων στην Ανατομία Φυσιολογίας ΙΙ ΕΔΩ

Δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) ΕΔΩ

Δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων στα Δίκτυα Υπολογιστών ΕΔΩ

Εκτιμήσεις για τα θέματα στο μάθημα ΑΟΘ

Σε γενικές γραμμές τα θέματα είναι σαφώς διατυπωμένα και καλύπτουν όλο το εύρος της ύλης. Η δυσκολία τους κρίνεται ως κλιμακούμενη. Πιο συγκεκριμένα:

ΘΕΜΑ Α:

Ερωτήσεις θεωρίας κλειστού τύπου (σωστό – λάθος, πολλαπλής επιλογής), χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

ΘΕΜΑ Β:

Αναμενόμενο, κατανοητό και ξεκάθαρο θέμα θεωρίας από το 1ο κεφάλαιο της ύλης του σχολικού βιβλίου.

ΘΕΜΑ Γ:

Κλασική άσκηση στο 10ο κεφάλαιο με καλή κλιμάκωση.

ΘΕΜΑ Δ:

Συνδυαστική άσκηση 7ου και 9ου κεφαλαίου. Απαιτείται καλή γνώση των τύπων και ευχέρεια στις πράξεις. Το ερώτημα Δ3 ενδεχομένως να δυσκόλεψε κάποιους υποψηφίους.

Γιώργος Φλωράκος – Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Τι ώρα προσέρχονται οι μαθητές στα εξεταστικά κέντρα

Η έναρξη των εξετάσεων έχει καθοριστεί να γίνεται στις 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου θα υπάρξει κενό εξετάσεων μεταξύ 7 και 11 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Μεγάλο μέρος των θέσεων – 100 – αφορά στο νέο τμήμα Ψυχολογίας που θα λειτουργήσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Διδυμότειχο).