Σε εξέλιξη είναι η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Βασιλικό Θέατρο, πλησίον του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είχε προαναγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης, στην ομιλία θα παρουσιάσει το πόθεν έσχες του, παρότι, όπως λέει ο ίδιος, μπορούσε να το καταθέσει ως την 1η Ιουλίου.

«Θα μπορούσα να περίμενα μέχρι την 1η Ιουλίου, που είναι η προθεσμία από το νόμο. Παρ’ όλα αυτά, όλα θα είναι στη διάθεσή σας. Όλα δουλεμένα. Όλα φορολογημένα στις ΗΠΑ, εκεί που έζησα. Κι εκεί, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, δεν μπορείς να είσαι «αδιευκρίνιστος» και να κυκλοφορείς ελεύθερα», ανέφερε.

«Δεν έχουν απαντήσεις για τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου»

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ενόψει των ευρωεκλογών 2024, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το πόθεν έσχες του και τις πιέσεις από την κυβέρνηση σημείωσε ότι του «ασκούν πιέσεις για μήνες επειδή δεν έχουν απαντήσεις για τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε «δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ με υποψία παρανομίας. Δεν μπορείς να ρωτάς το πόθεν έσχες ενός ιδιώτη που δεν έχει μπει ακόμα στην πολιτική και να μην ρωτάς το πόθεν έσχες του κυβερνώντος κόμματος του οποίο έχει το υψηλότερο χρέος από όλα τα κόμματα στην ΕΕ και έχει διαφήμιση στην Google από κάθε κόμμα σε Γερμανία και Ιταλία», ανέφερε στη συνέχεια.