Λίγο έλειψε η είδηση να… επισκιάσει ακόμα και τον μεγάλο τελικό του Champions League μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνοι, μοιάζει με υπερβολή αυτό. Αλλά  έβαλε και ο ίδιος το χεράκι του, όπως κάνει πάντα. Αλλωστε για τον Ζοσέ Μουρίνιο μιλάμε, μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες τα τελευταία τριάντα χρόνια. Που γίνεται πρώτο θέμα στα media ακόμα και όταν… φτερνίζεται. Πόσο δε μάλλον όταν αποφασίζει πως θα επιστρέψει στους πάγκους όχι για κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα, όχι για κάποια ομάδα όπως αυτές που μας είχε συνηθίσει να κοουτσάρει. Αλλά για τη Φενέρμπαχτσε. Στην Τουρκία θα βγάζει το… ψωμάκι του πλέον ο Πορτογάλος. Ψωμάκι είπαμε; Γράψτε λάθος. Μάλλον… παντεσπάνι. 40 εκατομμυριάκια για δύο χρόνια θα… τσεπώσει ο Πορτογάλος. Τόσα χρειάστηκαν – χωρίς τα μπόνους – για να πει το πολυπόθητο «ναι» στον Αλί Κοτς, αναμφισβήτητο φαβορί πια για την προεδρία της Φενέρ στις επερχόμενες εκλογές του συλλόγου. Κοτζάμ Μουρίνιο τους έφερε, ποιος να ρίξει αλλού την ψήφο;

Υψηλοί στόχοι

Ο Πορτογάλος εμφανίστηκε χαμογελαστός και ευδιάθετος το βράδυ του Σαββάτου στο Γουέμπλεϊ ως σχολιαστής στην τηλεόραση. Αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Οταν το ματς ολοκληρώθηκε και εκείνος κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να συγχαρεί τους νικητές της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ. «Κόουτς θέλω να βγάλεις μια φωτογραφία με τη μητέρα μου», του είπε ο άγγλος σούπερ σταρ, με τον Μουρίνιο να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη. «Ok, αλλά τώρα έλα κι εσύ στη Φενέρμπαχτσε», του είπε και αμέσως έγινε viral.

Ο Μπέλιγχαμ σαφώς και δεν θα αφήσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης για να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία, πλην όμως ακόμα κι αυτό δείχνει με τι διάθεση πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη ο Special One. Ετσι κι αλλιώς δεν θα υπέγραφε αν δεν είχε πάρει εγγυήσεις από τη διοίκηση πως θα κάνει ό,τι ζητήσει στις μεταγραφές και θα διαθέσει όσα χρήματα απαιτηθούν προκειμένου να φτιάξει ο ίδιος μια ομάδα που θα επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Και όχι μόνο: όπως σε κάθε ομάδα που έχει πάει, έτσι και στη Φενέρμπαχτσε ο Μουρίνιο θα στοχεύσει σε ευρωπαϊκό τίτλο. Και κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει πως δεν θα το καταφέρει κιόλας. Δεν είναι να… παίζεις μ’ αυτά όταν μιλάμε για τον άνθρωπο που έχει σηκώσει δύο Champions League, ένα Κύπελλο UEFA, ένα Europa League και ένα Conference League. Κι όλα αυτά με τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Πόρτο, Ιντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα.

Ο συνδετικός κρίκος

Ποιος ήταν ο συνδετικός κρίκος στο deal της Φενέρ με τον Ζοσέ Μουρίνιο; Ο τούρκος επιχειρηματίας ή… mr Survivor, Ατζούν Ιλιτζαλί, μεταξύ άλλων και ιδιοκτήτης της αγγλικής Χαλ.

Στενός συνεργάτης σε τηλεοπτικό και όχι μόνο επίπεδο με τον Γιάννη Αλαφούζο και ο άνθρωπος που πρότεινε στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού τον περασμένο Δεκέμβριο τον Φατίχ Τερίμ. Πλέον η… δουλειά που έκανε είναι σαφώς μεγαλύτερη. Ο Ατζούν είχε προσπαθήσει να πάει τον Μουρίνιο στη Φενέρ και το μακρινό 2003 και μάλιστα όπως αποκαλύπτουν τα τουρκικά Μέσα το Σάββατο στο Γουέμπλεϊ τον ρώτησε. «Γιατί μας χώρισε το λάθος σου να μην έρθεις το 2003 στην Κωνσταντινούπολη;», με τον Μούρινιο να παραδέχεται πως είχε κολακευτεί από την πρώτη πρόταση που δέχθηκε από ομάδα εκτός της πατρίδας του αλλά να απαντά πως το ένστικτό του τού έλεγε να μείνει στην Πόρτο, με την οποία είχε μόλις κατακτήσει το Κύπελλο UEFA και την επόμενη σεζόν πήρε και το Champions League.

Ατζούν και Μουρίνιο πέταξαν για το Λονδίνο με το ίδιο ιδιωτικό τζετ και εκεί, στο περιθώριο του τελικού του Champions League και παρουσία του προέδρου της Φενέρ και του ατζέντη του Μουρίνιο, έπεσαν και οι υπογραφές.