Η Ρεάλ Μαδρίτης μπαίνει πλέον σε μια νέα εποχή. Αυτή του Κιλιάν Εμπαπέ. Οι Μαδριλένοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Γάλλου επιθετικού καθώς θα φορά για τα επόμενα πέντε χρόνια τα… λευκά.

Μια μετακίνηση που μπορεί να άργησε ένα-δύο χρόνια, πλέον όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Με την προσθήκη του 25χρονου η «βασίλισσα» δυναμώνει πολύ. Για την ακρίβεια δυναμώνει υπερβολικά, αφού παρότι πρωταθλήτρια Ευρώπης πήρε έναν από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη.

Μένει πλέον να δούμε με ποιον τρόπο ο Κάρλο Αντσελότι θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για να συνεχίσει το εκπληκτικό του έργο στη Ρεάλ.

Το 4-4-2 με ρόμβο και δίδυμο… φωτιά

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε η Ρεάλ έχασε τον Καρίμ Μπενζεμά και απόκτησε το Τζουντ Μπέλινγκχαμ. Ένας μέσος αντί ενός επιθετικού δηλαδή. Κάτι που ανάγκασε τον Κάρλο Αντσελότι να χρησιμοποιεί πολύ τον Άγγλο είτε ως «ψευτοεννιάρι» είτε ως «δεκάρι» στην κορυφή του ρόμβου σε ένα 4-4-2 έχοντας μπροστά Βινίσιους και Ροντρίγκο.

Kylian Mbappé Welcome to Real Madrid

Η μία προοπτική είναι να διατηρήσει το εν λόγω σύστημα. Δηλαδή να έχει στη βάση του ρόμβου ως αμυντικό χαφ τον Τσουαμενί, ενώ ως «οκτάρια» θα είναι οι Καμαβινγκά και Βαλβέρδε. Ο Μπέλινγκχαμ θα παραμείνει σε θέση «10» και μπροστά θα είναι το δίδυμο… φωτιά, Εμπαπέ και Βινίσιους.

Η αλλαγή σε 4-3-3 ή 4-2-3-1

Μία άλλη επιλογή είναι ο Αντσελότι να αλλάξει το σύστημά. Αν επιλέξει το 4-3-3 τότε θα χρειαστεί να… θυσιάσει έναν εκ των Καμαβινγκά ή Τσουαμενί στο κέντρο, έχοντας μόνο έναν από τους στο «6». Από εκεί και πέρα την τριάδα στα χαφ θα συμπληρώνουν Βαλβέρδε και Μπέλνινγκχαμ, ενώ μπροστά θα είναι Εμπαπέ, Βινίσιους και Ροντρίγκο.

Would Kylian Mbappe make Real Madrid the BEST team in the world? | ESPN FC

Μία άλλη παραλλαγή των ίδιων παικτών είναι το 4-2-3-1. Εκεί ο Βαλβέρδε θα γυρίσει δίπλα σε έναν εκ των Καμαβινγκά ή Τσουαμενί στον άξονα, ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο θα είναι ο Μπέλινγκχαμ για να κινείται όπως επιθυμεί. Στα άκρα φυσικά οι Βινίσιους και Ροντρίγκο, με τον Εμπαπέ μπροστά. Φυσικά ο Γάλλος μπορεί να παίξει και στα άκρα έχοντας άλλον επιθετικό μπροστά όπως ο Έντρικ που αναμένεται να μείνει στο ρόστερ.