Στην σύζυγό του Μελάνια, αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Όπως δήλωσε ότι η ιστορική δίκη και κατ’ επέκταση η ποινική καταδίκη του ήταν «πολύ σκληρή» για τη την πρώην πρώτη κυρία.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ένορκοι έκριναν τον Τραμπ ένοχο για την παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων προκειμένου να αποκρύψει τις πληρωμές που έγιναν για κρυφά χρήματα στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Με την ετυμηγορία αυτή, έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάζεται για έγκλημα. Ο ίδιος έχει επανειλημμένα αποκαλέσει τη δίκη στημένη και πολιτικά υποκινούμενη. Προβλέπεται να καταδικαστεί στις 11 Ιουλίου και σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά των καταδικαστικών αποφάσεων.

Σε συνέντευξή του στο Fox News το Σαββατοκύριακο, ο κ. Τραμπ υποσχέθηκε ότι η επιτυχία στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι η «εκδίκησή» του.

«Ιδιαίτερα δύσκολη» για τη σύζυγό του η δίκη

Μιλώντας στο Fox την Κυριακή, ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι η δικαστική μάχη του στη Νέα Υόρκη ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τη σύζυγό του, σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC.

Η δίκη περιελάμβανε πικάντικες λεπτομέρειες για τη φερόμενη συνάντηση μεταξύ του κ. Τραμπ και της Στόρμι Ντάνιελς.

Οι λεπτομέρειες περιλάμβαναν τον κ. Τραμπ να την υποδέχεται με μεταξωτές πιτζάμες στη σουίτα του ξενοδοχείου του και τους ισχυρισμούς της κ. Ντάνιελς ότι δεν φορούσε προφυλάξεις όταν φέρεται να έκαναν σεξ.

Στην κατάθεσή της, η Ντάνιελς ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Τραμπ και η σύζυγός του κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια.

«Είναι καλά, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο γι’  αυτήν», δήλωσε ο Τραμπ για τη σύζυγό του, προσθέτοντας ότι «από πολλές απόψεις, είναι πιο δύσκολο γι’ αυτούς (την οικογένειά του) παρά για μένα».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης, κάθε μία από τις 34 κατηγορίες κακουργήματος για τις οποίες καταδικάστηκε ο κ. Τραμπ θα μπορούσε να οδηγήσει σε φυλάκιση έως και τέσσερα χρόνια – αν και αυτό δεν θεωρείται πιθανό αποτέλεσμα.

Στη συνέντευξή του στο Fox, ο κ. Τραμπ αναγνώρισε το ενδεχόμενο να φυλακιστεί, λέγοντας ότι είναι «εντάξει με αυτό», αλλά ότι δεν είναι «σίγουρος ότι το κοινό θα το ανεχόταν».

«Νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο για το κοινό να το δεχτεί», είπε. «Ξέρετε, σε ένα ορισμένο σημείο υπάρχει ένα σημείο θραύσης».

Η έκπληξη της Ντάνιελς

Σε άλλη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο, η γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης της Νέας Υόρκης -η πρώην ηθοποιός ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς- δήλωσε ότι «σοκαρίστηκε» από το πόσο γρήγορα οι ένορκοι κατέληξαν σε ετυμηγορία.

Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις της μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις, η κ. Daniels δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Mirror ότι πιστεύει ότι ο κ. Trump «θα πρέπει να καταδικαστεί σε φυλάκιση και να προσφέρει κάποια κοινωνική εργασία που θα εργάζεται για τους λιγότερο τυχερούς».

«Ή να είναι ο εθελοντής σάκος του μποξ σε ένα καταφύγιο γυναικών», πρόσθεσε.

Ακόμη και μετά την καταδίκη, η κ. Daniels δήλωσε ότι η υπόθεση «δεν έχει τελειώσει» για εκείνη.

«Δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει για μένα», είπε. «Μπορεί ο Τραμπ να είναι ένοχος, αλλά εγώ πρέπει να ζήσω ακόμα με την κληρονομιά».

Κι’ άλλες κατηγορίες

Ο κ. Τραμπ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δεκάδες άλλες κατηγορίες σε τρεις άλλες ποινικές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης στην Τζόρτζια, στην οποία κατηγορείται ότι συνωμότησε για να ανατρέψει την οριακή ήττα του από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2020. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται επί του παρόντος δεσμευμένη στις εφέσεις.

Στη Φλόριντα -όπου αντιμετωπίζει ομοσπονδιακή υπόθεση για τον φερόμενο ως κακό χειρισμό απόρρητων εγγράφων- ένας δικαστής ανέβαλε επ’ αόριστον τη δίκη, λέγοντας ότι ο καθορισμός ημερομηνίας πριν από την επίλυση των ερωτημάτων σχετικά με τα αποδεικτικά στοιχεία θα ήταν «απερίσκεπτος».