Σοκάρει η κατάθεση της 30χρονης γειτόνισσας που κατήγγειλε τον άγριο ξυλοδαρμό του 3χρονου κοριτσιού στον Πόρο Ηρακλείου από τον 23χρονο με την ανοχή της συντρόφου του, η οποία κατηγορείται για συνέργεια.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, επί σχεδόν έναν μήνα η γυναίκα άκουγε τα χτυπήματα που κατάφερνε ο 23χρονος Παλαιστίνιος στο ανυπεράσπιστο παιδί αλλά νόμιζε ότι το θύμα ήταν η γυναίκα.

«Το σπίτι τους βρίσκεται σε μεσοτοιχία με το δικό μου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου ηχομόνωση. Τα πάντα ακούγονταν» εξηγεί η 30χρονη.

«Εδώ και έναν μήνα περίπου άκουγα τον άνδρα να δέρνει και να χτυπάει ένα άτομο. Αρχικά νόμιζα πως ήταν η σύντροφός του, η μητέρα του παιδιού, καθώς δεν ακούγονταν ούτε κλάματα μωρού ούτε τίποτε» προσθέτει η ίδια.

Από την πρώτη στιγμή ήθελε, όπως λέει, να πάει να το καταγγείλει, ωστόσο όλοι της έλεγαν ότι θα μπλέξει, ότι θα με την κυνηγήσουν. «Έτσι δεν το έκανα αρχικά, αλλά την περασμένη Παρασκευή δεν άντεξα, πήρα την Αστυνομία και κατήγγειλα ότι στο διπλανό σπίτι μία γυναίκα κακοποιείται» αναφέρει στην κατάθεσή της.

«Το παιδί ήταν ματωμένο»

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, η 30χρονη περίμενε την Αστυνομία να φτάσει και πήγαν μαζί στο σπίτι του παιδιού. Όταν άνοιξε η πόρτα, είδαν το παιδί ματωμένο, με μώλωπες, ενώ η μητέρα έλειπε.

«Τότε κατάλαβα ότι το θύμα της κακοποίησης ήταν το 3χρονο παιδί. Μάλιστα, είχε και σημάδια στο στόμα, σαν κάποιος να του το έκλεινε. Γι’ αυτό άλλωστε δεν άκουγα ποτέ τα κλάματα και τα ουρλιαχτά. Το έδερνε το παιδί και του έκλεινε το στόμα για να μην κλαίει» λέει η 30χρονη.

Παρ’ ότι ο 23χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, αρνήθηκε ότι κακοποιούσε το παιδί ισχυριζόμενος ότι η μικρή απλώς έπεσε και χτύπησε. Ανακρίτρια και εισαγγελέας, όμως, απέρριψαν τους ισχυρισμούς  του και τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο. Η μητέρα του παιδιού συνελήφθη αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου μεταφέρθηκε το μικρό κορίτσι, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε κακώσεις σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι, ενώ διέκριναν μώλωπες που αποδεικνύουν ότι δεν είχε κακοποιηθεί για πρώτη φορά.

Η 3χρονη παραμένει για νοσηλεία στην Παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου, ενώ έχει διαταχθεί ιατροδικαστική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί από πότε κακοποιείται.

Το ζευγάρι είχε συλληφθεί για παραμέληση

Στις 20 Μαΐου, αστυνομικοί είχαν συλλάβει το ζευγάρι για παραμέληση ανηλίκου, καθώς η μικρή είχε εντοπιστεί να κυκλοφορεί μόνη της στον δρόμο, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, περαστικοί είχαν δει το 3χρονο παιδί να περιφέρεται μόνο του στην περιοχή του Πόρου και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί το πήγαν σπίτι του, όμως εκεί διαπίστωσαν πως η μητέρα έλειπε στη δουλειά, ενώ υπεύθυνος για την φύλαξη της μικρής ήταν ο σύντροφός της.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από όλες τις αποκαλύψεις, έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια από τη νεαρή μητέρα και έχει περάσει στους γονείς της.