ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ

Αν κανείς πίστευε πως η «διαμάχη» της κυβέρνησης με τον Δήμο Αθηναίων αρχίζει και τελειώνει στην «ΑΝΑΠΛΑΣΗ» ή στο άνοιγμα της Βασιλίσσης Ολγας, τότε κάνει μεγάλο λάθος. Η είδηση που προκάλεσε σούσουρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε λογαριασμούς γαλάζιας απόχρωσης ήταν πως μπροστά από το κεντρικό εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στο Σύνταγμα ο Δήμος άρχισε τις εργασίες αποκατάστασης της πλατείας.

«Η προετοιμασία των εργασιών είχε ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα με την παραγγελία των απαραίτητων υλικών, ενώ οι εργασίες άρχισαν την περασμένη εβδομάδα και δεν επηρέασαν τις προεκλογικές δραστηριότητες των κομμάτων», έλεγε η επίσημη ανακοίνωση από την Κοτζιά, μιλώντας για «απαραίτητη άμεση απομάκρυνση των μαρμάρων που είχαν σπάσει και αντικατάστασή τους».

ΣΤΟ VAR

Η διαμάχη του Ακη Σκέρτσου και της Κουμουνδούρου συνεχίζεται τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής εκστρατείας. Ο υπουργός Επικρατείας, με αφορμή την κριτική που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση για την επίμαχη φράση με τα απορρυπαντικά με τις διαφορετικές τιμές σε Ελλάδα και Γερμανία, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για fake news. «Βρείτε το βίντεο», είπε στην ΕΡΤ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαμοίρασε το σχετικό, μιλώντας για «θράσος των στελεχών της κυβέρνησης που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο». Το VAR στο βίντεο είναι απαραίτητο, όχι για να βρεθεί ποια πλευρά έχει δίκιο, αλλά γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι οι κεντρώοι, στους οποίους ο Σκέρτσος έχει απήχηση.