Ο Γιάννης Οικονομίδης ετοιμάζει τη νέα του ταινία «Σπασμένη Φλέβα», κάνοντας μάλιστα για πρώτη φορά γυρίσματα την άνοιξη, στην οποία θα συμμετέχει πλήθος γνωστών ηθοποιών κάποια εκ των οποίων έχουν πρωταγωνιστήσει σε άλλες ταινίες του Ελληνοκύπριου σκηνοθέτη. Μάλιστα σε αυτό το λαμπερό καστ θα υπάρχει κι ένα όνομα από τον χώρο της μουσικής και συγκεκριμένα ο ΛΕΞ.

Ο δημοφιλής ράπερ που γεμίζει στάδια, θα συμμετέχει στη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ανέβασε στα social media ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Στη φωτογραφία από τα γυρίσματα, η οποία παραπέμπει σε ένα οικονομίδειο σύμπαν διακρίνονται ο Λάζαρος Καλταπανίδης, ο ΛΕΞ, ο Στάθης Σταμουλακάτος και η Σοφία Κουνιά.

Μιλώντας για τη νέα του ταινία ο Γιάννης Οικονομίδης, είχε μιλήσει στην εκπομπή Στούντιο 4 και είχε πει: «Θα είναι ένα καθαρόαιμο αστικό δράμα. Θα είναι πραγματικά πολύ σκοτεινό, πολύ βαρύ, χωρίς χιούμορ, τραγωδία, μαύρο, δράμα, ωραίο. Θα το γευτούμε όλο».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μπισμπίκης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μπέττυ Αρβανίτη, Στάθης Σταμουλακάτος, Κλέλια Ρένεση, Γιάννης Νιάρρος, Σοφία Κουνιά, Γιάννης Αναστασάκης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Δημήτρης Καπετανάκος, Μαρία Καλλιμάνη και Αναστασία Χατζηαθανασίου, ενώ συμμετέχει ακόμα ένα καστ πολλών γνωστών ηθοποιών.

Το σενάριο εκτός από τον Γιάννη Οικονομίδη υπογράφει ο Βαγγέλης Μουρίκης και η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 από την Tanweer.

Ο ΛΕξ εκτός από τη συμμετοχή στην ταινία υπογράφει και τα τραγούδια των τίτλων τέλους.

Η «Σπασμένη Φλέβα» είναι η έκτη μεγάλη μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη μετά το «Σπιρτόκουτο», την «Ψυχή στο στόμα», τον «Μαχαιροβγάλτη», «Το μικρό ψάρι» και το «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς».

Λίγα λόγια για την ταινία

Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι ένας μεσοαστός επιχειρηματίας και οικογενειάρχης, ο Θωμάς Αλεξόπουλος (Βασίλης Μπισμπίκης), ο οποίος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Στη δουλειά του είναι ασφυκτικά στριμωγμένος, καθώς τα έχει κάνει μαντάρα και προσπαθεί να σώσει το σπίτι και την οικογένειά του.

Εκεί εμφανίζεται ο σατανικός τοκογλύφος και δανειστής του, κύριος Παντελής, ο οποίος απειλεί να του πάρει το πολυτελές διαμέρισμα του. Η οικογένειά του είναι έτοιμη να διαλυθεί και γι’ αυτό όλα πρέπει να διορθωθούν μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες, καθώς το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ.

Θα καταφέρει ο Θωμάς να βρει λύση και να γυρίσει σπίτι του νικητής, όπως του παραγγέλνει η γυναίκα του, Στέλλα; Ο εγωισμός του δεν του επιτρέπει να μην τα καταφέρει. Η λύση που υπερήφανος βρίσκει και σφιχταγκαλιάζει με λαχτάρα είναι τελικά το βαρίδι που τον πάει κατευθείαν βαθιά, πολύ βαθιά στον πάτο και η τραγική μοίρα ορθώνεται απέναντί του, αδυσώπητη, σιωπηλή, καθώς τα κακά νέα δεν αργούν, τον βρίσκουν σπίτι του και του χτυπάνε την πόρτα.