Ναι μεν ετοιμάζεται το Περιστέρι να αντιμετωπίσει τον Προμηθέα στον μονό μικρό τελικό της Basket League και κάπου εδώ ο Βασίλης Σπανούλης θα ολοκληρώσει τη δεύτερή του χρονιά στην ομάδα των δυτικών προαστίων. Σημειώνω πως το μέλλον του κόουτς ακόμη είναι θολό. Θα συνεχίσει στο Περιστέρι και πόσα στοιχήματα να βάλει με τον εαυτό του για το πού θα φτάσει; Ηδη, δημοσιεύματα εμπλέκουν τον έλληνα τεχνικό με ομάδα της Euroleague και συγκεκριμένα με την Μπασκόνια που αναζητά τον αντικαταστάτη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Διαπιστώνω και με βάση τα όσα διάβασα, ότι υποψήφιοι για την ισπανική ομάδα είναι και οι Γιάκα Λάκοβιτς, Λούκα Μπάνκι.

Για το φιλικό των legends του 2004

Εδώ στα «ΝΕΑ» είχατε διαβάσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα σχετικά με το σπουδαίο φιλικό που θα γίνει τις ημέρες του EURO στη Γερμανία. Και αφορά τους Legends του 2004 απέναντι στους UEFA All Stars. Το φιλικό θα γίνει στις 11 Ιουλίου στο Εσεν και θα αποτελέσει την κορύφωση των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του EURO 2004 από την Εθνική Ελλάδος. Είκοσι χρόνια μετά, η ομάδα που μας έκανε περήφανους, θα βρεθεί ξανά μαζί υπό τις οδηγίες του Οτο Ρεχάγκελ και μάλιστα σε ένα ματς στη γενέτειρά του και στο γήπεδο της πόλης του, στο Εσεν. Σήμερα όπως είδα, στις 14:40 στο γήπεδο της πόλης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου οι Ρεχάγκελ, Μπασινάς και Βρύζας, στο πάνελ θα είναι και ο Γιούργκεν Αϊσμαν από την UEFA, ενώ θα παρουσιαστούν όλες οι λεπτομέρειες του φιλικού και εν γένει της εκδήλωσης.

Ετοιμάζονται για το τζάμπολ

Αρχίζουν οι τελικοί της Basket League, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν αύριο το πρώτο τζάμπολ και σήμερα έχουμε το… ανεπίσημο. Αυτό της συνέντευξης Τύπου των αρχηγών και των προπονητών των δύο ομάδων. Σύμφωνα με όσα αλίευσα, πρόκειται να μιλήσουν σε ειδική εκδήλωση οι  αρχηγοί των δύο αντιπάλων, ο Κώστας Σλούκας των Πράσινων και ο Κώστας Παπανικολάου των Ερυθρόλευκων όπως επίσης οι δύο προπονητές, ο Εργκίν Αταμάν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Σπουδαίο event στο Μαρκόπουλο

Με τον κόσμο να πανηγυρίζει χειροκροτώντας την ελληνική ομάδα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το Athens Equestrian Festival 2024, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Ο συνεργάτης μου που παρακολούθησε από κοντά τους αγώνες, είχε να το λέει πως η ελληνική ομάδα το πάλεψε πολύ και κατέλαβε τελικά τη δεύτερη θέση, όπως ακριβώς και πέρυσι, στο Longines EEF Series , ένα ομαδικό αγώνισμα του Κυπέλλου Εθνών. Οι αθλητές της ομάδας μας ήταν οι Καίτη Λασκαρίδη, Αγγελος Τουλούπης, Ηλίας Μπαλιούσης και Κρίτων Ζαφειρόπουλος. «Δεύτερη θέση όπως και πέρυσι. Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο χρυσό μετάλλιο. Τώρα, επόμενος στόχος για την εθνική μας ομάδα είναι ο ημιτελικός της Βουδαπέστης τον Ιούλιο», δήλωσε ο Αγγελος Τουλούπης μετά τον αγώνα.

Η πανάκριβη κάρτα Τζόρνταν!

Μία κάρτα με τη φωτογραφία του Μάικλ Τζόρνταν και από κάτω την υπογραφή του πωλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ έναντι ποσού 2,928 εκατομμυρίων δολαρίων! Η κάρτα αυτή ανήκει στην κατηγορία Logoman, έχει δηλαδή το logo του ΝΒΑ, το οποίο έχει κοπεί από φανέλα καλαθοσφαιριστή και κολληθεί πάνω της. Ακόμα κι έτσι πάντως το ποσό με το οποίο πωλήθηκε είναι εξωφρενικό και την καθιστά ως την ακριβότερη κάρτα Τζόρνταν όλων των εποχών.

Τι παραδέχθηκε ο Ελίασον

«Εγώ βρίσκομαι 100% στο πλευρό της ΑΕΚ και σκέφτομαι ότι ίσως δεν ήταν το καλύτερο που κατέκτησαν το Conference στο δικό μας γήπεδο» παραδέχτηκε με απόλυτη ειλικρίνεια ο Νίκλας Ελίασον σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σουηδία και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον προ ημερών θρίαμβο του Ολυμπιακού. Ο άσος της Ενωσης εμφανίστηκε πανευτυχής για την κλήση του στην Εθνική, ενώ για τα όσα πέτυχε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο πως η εφετινή χρονιά ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θεωρώ ότι έκανα βήματα προόδου στο παιχνίδι μου, την ώρα που η ομάδα τα πήγε καλά και έπαιξε στην Ευρώπη».

Επιστροφή στην Κύπρο

Υστερα από τέσσερα χρόνια και την τριετή (2017-20) θητεία του στον ΑΠΟΕΛ, ο Πραξιτέλης Βούρος επιστρέφει στην Κύπρο, αλλά για λογαριασμό του Απόλλωνα Λεμεσού. Ο έλληνας αμυντικός συμφώνησε για διετές συμβόλαιο με την ομάδα από το Νησί της Αφροδίτης και ετοιμάζεται για νέο κεφάλαιο στην καριέρα του ύστερα από την παρουσία του στον ΟΦΗ. Στην Κρήτη ο Βούρος έμεινε για τέσσερα χρόνια και κατέγραψε 121 εμφανίσεις με τη φανέλα των Ασπρόμαυρων, ενώ πέτυχε τρία γκολ και έδωσε δύο ασίστ.

Σε διπλό ταμπλό

Μπορεί ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να κάνει παράλληλα και άλλη δουλειά; Απ’ ό,τι φαίνεται μπορεί και το αποδεικνύει εμπράκτως ο 25χρονος τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού, Παναγιώτης Κατσίκας. Ο νεαρός «άσος» που είναι φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδάζει στο Johan Cruyff Institute, στο τμήμα Sport Sponsorship, αποφάσισε να εφαρμόσει το αντικείμενο των σπουδών του και αναλαμβάνει τη θέση του υπεύθυνου Marketing στον Παπάγου, την ομάδα που τον ανέδειξε. Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια η ομάδα με ανακοίνωσή της.