Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που εξελίχθηκε πάνω στη μεσαία πλατφόρμα AmpR (πρώην CMF-EV). Το  Scenic E-Tech electric έχει μήκος 4,47 μ. και είναι σε θέση να εξασφαλίσει αυτονομία έως και 625 km (WLTP), άνεση, ευρύχωρο εσωτερικό και οδηγική απόλαυση με τεχνολογία τελευταίας γενιάς.

Το γαλλικό MPV έγινε 5θέσιο SUV.Το νέο Scenic εντάσσεται ιδανικά στο στρατηγικό πλάνο Renaulution: είναι ηλεκτρικό, υπερμοντέρνο, γεμάτο χρήσιμες και διαισθητικές τεχνολογίες, ενώ έχει σχεδιαστεί με βάση τα πιο βιώσιμα δομικά χαρακτηριστικά.Tο αμάξωμά του έχει compact διαστάσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας (4,47 μ.) αλλά η ευρυχωρία του είναι κορυφαία.

Διαθέτει μπαταρία μικρών διαστάσεων (με ισχύ έως 87 kWh), η οποία απελευθερώνει ακόμη περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις compact αναλογίες του. Το Scenic E-Tech electric κατέκτησε τον τίτλο του Car of the Year 2024. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στην Ελβετία.