Συνεχίζεται σήμερα, για τους μαθητές των ΕΠΑΛ η μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε 4 μαθήματα ειδικότητας:

  • Ηλεκτροτεχνία 2
  • Αρχιτεκτονικό Σχέδιο
  • Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία -Εφαρμογές
  • Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Η έναρξη των εξετάσεων έχει καθοριστεί να γίνεται στις 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Σημειώνεται, ότι λόγω των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, για τα ΕΠΑΛ θα υπάρξει κενό εξετάσεων μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου.

Τα ΓΕΛ

Όσον αφορά στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), οι εξετάσεις θα συνεχιστούν αύριο Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Θα μεσολαβήσει το κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Υπενθυμίζεται ότι η κατοχή κινητού, έστω και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης συνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, είναι υποχρεωμένος να το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.