Ακριβά κόστισε σε 27χρονο στη Θεσσαλονίκη η ιδέα του να βιντεοσκοπήσει έναν αστυνομικό την ώρα που του έκοβε κλήση και να ανεβάσει το βίντεο στα social εξυβρίζοντάς τον.

Το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για εξύβριση μέσω Διαδικτύου και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.

Ακολούθως, του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για το γεγονός ότι βιντεοσκόπησε αστυνομικό στη διάρκεια βεβαίωσης τροχονομικής παράβασης, αναρτώντας βίντεο με υβριστικό περιεχόμενο στο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το βράδυ της 27ης Μαΐου ο 27χρονος ήταν συνεπιβάτης στο δίκυκλο που οδηγούσε ένας φίλος του, το οποίο αστυνομικοί σταμάτησαν κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο για να βεβαιώσουν παράβαση.

Όση ώρα όμως ο αστυνομικός με βαθμό αρχιφύλακα έκοβε την κλήση, ο 27χρονος βρήκε την ευκαιρία να βγάλει το κινητό του και άρχισε να τραβάει ολιγόλεπτο βίντεο. Στη συνέχεια, το ανέβασε στο Instagram, συνοδεύοντάς το από υβριστικό σχόλιο κατά του αστυνομικού.

Στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, ο 27χρονος παραδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη, αλλά ισχυρίστηκε ότι ναι μεν τράβηξε το βίντεο, αλλά δεν αναφερόταν στον αστυνομικό κι ότι «έγινε παρεξήγηση».