Οι εκδηλώσεις στο παλάτι συνεχίζονται κανονικά, παρά την απουσία της Kate. Τόσο ο βασιλιάς όσο και ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας William δίνουν το παρών στις σημαντικές εκδηλώσεις της Βρετανίας, υπηρετώντας τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Αυτή τη φορά, ο πρίγκιπας William συνάντησε βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, και όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της υγείας της Kate, απάντησε χωρίς κανέναν ενδοιασμό, πως είναι καλύτερα.

Πιο αναλυτικά, ο William βρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στο Πόρτσμουθ για τα 80 χρόνια από την απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία, στις 6 Ιουνίου του 1944. Στο πλευρό του ήταν και ο βασιλιάς Κάρολος, όπως επίσης η βασίλισσα Καμίλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και 500 βετεράνοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά την ομιλία που εκφώνησε ο William συνομίλησε με μερικούς βετεράνους. Ένας από αυτούς, ο Τζέφρι Γουίβινγκ 100 ετών, τον ρώτησε για την υγεία της Kate, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο τον περασμένο Μάρτιο.

Τότε ο William απάντησε: «Είναι καλύτερα, ευχαριστώ. Θα ήθελε πολύ να είναι σήμερα εδώ». Μάλιστα, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου συγκινημένος έσφιξε το χέρι του υπερήλικα βετεράνου, και ανέφερε την γιαγιά της Kate Middleton, η οποία επίσης είχε προσφέρει στην αντίσταση του ναζισμού.

Ο Βρετανός γαλαζοαίματος ανέφερε στον βετεράνο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου πως η γιαγιά της συζύγου του, η Βάλερι Μίντλετον, αγωνίστηκε κατά των κατοχικών δυνάμεων. Η γιαγιά της Kate συμμετείχε στην ομάδα του καθηγητή μαθηματικών Άλαν Τούρινγκ, ο οποίος με έδρα το Μπλέτσλεϊ στο Μπακινχαμσάιρ κατόρθωσε να αποκρυπτογραφήσει τον στρατιωτικό μυστικό κώδικα «Enigma», που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους.

Mέχρι στιγμής η Middleton δεν έχει πραγματοποιήσει καμία δημόσια εμφάνιση, και όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το παλάτι, η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα συμμετάσχει στις 8 Ιουνίου στην στρατιωτική εκδήλωση «Colonel’s Review» ως επίτιμη συνταγματάρχης των Φρουρών της Ιρλανδίας που προηγείται της ετήσιας στρατιωτικής παρέλασης Trooping The Colour, για τα γενέθλια του μονάρχη στις 15 Ιουνίου.

Πηγή φωτογραφίας: Getty Ideal Images

Πηγή: grace.gr