Όλο και πυκνώνει το πέπλο μυστηρίου, που έχει σκεπάσει την υπόθεση εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, στη Σύμη.

Τα ίχνη του 67χρονου χάθηκαν την Τετάρτη 5 Ιουνίου, ενώ επέστρεφε από την παραλία στο σπίτι του στην περιοχή Πέδι.

Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό σαρώνουν την περιοχή αναζητώντας κάποια στοιχείο. Όλοι πίστευαν πως κάτι συνέβη, καθώς διέσχιζε ένα επικίνδυνο και σκοτεινό πέρασμα για να φύγει από την πλαζ.

Ωστόσο, φωτογραφίες που φέρνει το MEGA στο φως της δημοσιότητας, μισή ώρα μετά την εξαφάνισή του, τον δείχνουν να έχει περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι.

Ο Μόσλεϊ είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Βρετανία και η είδηση για την εξαφάνισή του απασχολεί τα Μέσα του νησιού.

Ενδεικτικό, είναι το γεγονός πως το BBC επικοινώνησε με το Live News, ζητώντας τις αποκλειστικές φωτογραφίες, οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στην Daily Mail και στη Sun, ενώ και η Mirror κάνει ειδική μνεία στο ρεπορτάζ της εκπομπής του MEGA.

Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για μια «νέα σοκαριστική εξέλιξη» και αναφέρει ότι τα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος δείχνουν τον παρουσιαστή να έχει περάσει το παραλιακό μονοπάτι και να φτάνει στην κοντινή πόλη.

«Ο Μόσλεϊ φαίνεται στον κεντρικό δρόμο της περιοχής Πέδι στις 13.50 μ.μ. το απόγευμα της Τετάρτης, περίπου 20 λεπτά αφότου πιστεύεται ότι περπάτησε το παραλιακό μονοπάτι. Μέχρι τώρα, πολλοί πίστευαν ότι μπορεί να λιποθύμησε ή να έπεσε από κάποιο γκρεμό κατά τη διάρκεια του περιπάτου. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας μοιράστηκε το MEGA», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Το ρεπορτάζ του MEGA, που επικαλείται η Mirror

Παράλληλα, η Mirror δημοσιεύει και μία δεύτερη εικόνα από κάμερες έξω από καφέ στην παραλία του Πεδίου, στην οποία διακρίνεται να παρουσιαστής να κρατά μια ομπρέλα για τον ήλιο καθώς περνάει από το σημείο.

«Οι έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή μεταξύ του Αγίου Νικολάου, της παραλιακής περιοχής από την οποία ο Μόσλεϊ φαίνεται ότι ξεκίνησε τον περίπατό του, και της κύριας πόλης του νησιού, της Σύμης. Οι αρχές εξέτασαν επίσης κατά πόσο μπορεί να είχε φύγει εντελώς από το νησί, αλλά δεν βρήκαν καμία ένδειξη ότι κάποιος είχε ταξιδέψει με το όνομά του. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές», επισημαίνεται στο ίδιο ρεπορτάζ της Mirror.

O Μόσλεϊ έξω από το καφέ κρατώντας μία ομπρέλα

Συνέχισε να περπατάει προς την πόλη;

Μία φωτογραφία από το ίδιο καφέ εξασφάλισε και η Telegraph, η οποία στο δικό της ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Μόσλεϊ έφυγε από την παραλία την Τετάρτη στις 13.30 τοπική ώρα.

Μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι ο παρουσιαστής πέρασε από το συγκεκριμένο κατάστημα στις 13.50 μ.μ. κρατώντας μία ομπρέλα. «Τον βλέπουμε να περπατάει σταθερά, χωρίς να έχει ορατά τραύματα», επισημαίνει η Telegraph.

Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον άνδρα, που σύμφωνα με μαρτυρίες, συνομίλησε μαζί του στην στάση του λεωφορείου

Και προσθέτει: «Οι ντόπιοι είχαν υποθέσει ότι μπορεί να έχασε τα πατήματά του και να έπεσε στη θάλασσα ενώ περπατούσε στο μονοπάτι από την παραλία προς τη Σύμη. Παρόλο που το μονοπάτι παραμένει σε μεγάλο βαθμό επίπεδο, υπάρχουν δύσκολα βράχια και ρείθρα που εξαιτίας αυτών ένας περιπατητής θα μπορούσε να σκοντάψει ή να γλιστρήσει. Ωστόσο, το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καφέ, το οποίο βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Πεδίου, δείχνει ότι ο Μόσλεϊ τουλάχιστον κατάφερε να φτάσει στο παραθαλάσσιο χωριό. Δεν είναι σαφές αν συνέχισε να περπατάει προς την πόλη της Σύμης, όπου διέμενε με τη σύζυγό του».

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η Telegraph

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο δίνουν νέα διάσταση στο θρίλερ, με τις αρχές να εξετάζουν πλέον κάθε ενδεχόμενο για το τι πραγματικά συνέβη στον 67χρονο.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο βουνό και στο μονοπάτι, το οποίο οδηγεί στην κατοικία όπου έμενε.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η σύζυγός του, είναι πιθανό να ακολούθησε αυτό το μονοπάτι καθώς του άρεσε η διαδρομή.

Την ίδια ώρα, οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και τον άνδρα, που σύμφωνα με μαρτυρίες, συνομίλησε μαζί του στην στάση του λεωφορείου, ώστε να καταθέσει τη δική του μαρτυρία και τα όσα είπε με τον γνωστό παρουσιαστή.