Στη ρίψη μπογιάς λευκού χρώματος στο κτίριο που στεγάζεται το γενικό προξενείο της Ρωσίας, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε ένας 29χρονος ημεδαπός.

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος χθες Πέμπτη 6 Ιουνίου το μεσημέρι κινούμενος με δίκυκλο ιδιοκτησίας του έριξε μπογιά λευκού χρώματος στην πρόσοψη του κτιρίου, που στεγάζεται επί της οδού Δημοσθένους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο 29χρονος ταυτοποιήθηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του τμήματος Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

Λίγο αργότερα, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 7 μαχαίρια διαφόρων τύπων,

– 2 σιδερογροθιές,

– 2 ασφαλιστικοί μοχλοί χειροβομβίδας,

– 5 φυσίγγια και κάλυκας,

– 2 ναυτικοί πυρσοί και 26 κροτίδες.

Επίσης, σε έρευνα του οχήματός του, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκε ένα πλαστικό μπουκάλι που περιείχε μπογιά λευκού χρώματος, όμοιο με αυτό που έριξε στο προξενείο.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αρμοδίως.

Η φωτογραφία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ με τα ευρήματα στο σπίτι του 29χρονου ημεδαπού:

Όσα βρήκε η Ελληνική Αστυνομία στο σπίτι του 29χρονου δράστη