Αν και σαφώς βελτιωμένη η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στη Χίο συνεχίζεται η μάχη με τις διάσπαρτες εστίες σε δύσβατο σημείο στην περιοχή των Ρεστών.

Σκοπός των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η πυρκαγιά να τεθεί υπό μερικό έλεγχο μέχρι το βράδυ.

Δεν κινδυνεύουν οι Καρυές

Νωρίτερα μετά από συντονισμένη επέμβαση επίγειων και εναέριών μέση αποτράπηκε ο κίνδυνος για το χωριό Καρυές που είχε εκκενωθεί εν μέρει μετά από ειδοποίηση του 112.

Η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει μέσα σε απόκρημνες χαράδρες, με τις ριπές των βόρειων ανέμων να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Ωστόσο παρά τις δύσκολες συνθήκες οι πυροσβέστες, κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά από την πλευρά των Καρυών με αποτέλεσμα αυτή να μην απειλήσει την κατοικημένη ζώνη του χωριού από τη βόρεια πλευρά.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Επι τόπου επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι

Νωρίτερα το μεσημέρι, η Πολιτική Προστασία διέθεσε 3 λεωφορεία για την μετακίνηση του πληθυσμού του χωριού ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας, βοήθησαν στην επιβίβαση ηλικιωμένων σε ιδιωτικά Ι.Χ. οχήματα.

Λίγο μετά τις 13:30 ήχησε το 112, το οποίο αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρυές Χίου απομακρυνθείτε προς Χώρα Χίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας»