Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ξεκατίνιασμα στην πολιτική έχει γενικά χάζι. Αλλά το ξεκατίνιασμα μεταξύ αριστερών είναι ακόμη καλύτερο. Εχει και χάζι και πλάκα.

Είναι λοιπόν ευτυχές πως αφότου η Αριστερά έπαψε να μας απασχολεί ως κυβερνητικό είδος (φρόντισε ο Αγιος…) δραστηριοποιείται με σχετική επιτυχία στον χώρο του θεάματος.

Ακόμη κι έτσι όμως κανείς δεν περίμενε ότι το πόθεν έσχες του Κασσελάκη θα έφερνε τόση τρικυμία στις συριζοπασοκαριστερές θάλασσες. Είχαμε υποτιμήσει τον Κασσελάκη. Iσως και τις θάλασσες.

Αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι δεν ξεκατινιάστηκαν τόσο πολύ για τόσα ελάχιστα.

Θα εξομολογηθώ μια υποψία μου.

Αναρωτιέμαι μήπως πίσω από την κλωτσοπατινάδα κρύβεται η ίδια ομάδα ανθρώπων που από το 2016 είχαν κάνει πολεμικό εμβατήριο τις τσέπες των Μητσοτάκηδων. Τότε πίστευαν ότι θα κλονίσουν τον νέο αρχηγό της ΝΔ με το real estate, τη Μαρέβα, κάτι μυστήριες εταιρείες κι άλλες κατινιές.

Εκ του αποτελέσματος είναι προφανές ότι απέτυχαν.

Αλλά η τοξικότητα που καλλιέργησαν παραμένει ως είδος. Οι ίδιοι ρυπαροί εξακολουθούν να θεωρούν ότι πολιτική ή δημοσιογραφία σημαίνει να λασπώνεις τον άλλο, ακόμη κι αν λασπώνεσαι ο ίδιος τσαλαβουτώντας στα βρωμόνερα της καταγγελίας και της διαβολής.

Είναι το ρεπερτόριο Πολάκη and friends με ύφος Πολάκη and friends.

Δεν ξέρω αν αυτοί παρέσυραν τον Κασσελάκη σε έναν άγονο διαγωνισμό φιγούρας και στο ξεκατίνιασμα που ακολούθησε.

Αλλά νομίζω πως κάτι τέτοια μυαλά θα επέλεγαν να μεταφέρουν την υποθετική αντιπαράθεση με τον Μητσοτάκη σε ένα γήπεδο αναπόδεικτης «διαφάνειας», ανυπόστατου αυτοθαυμασμού και καμαρωτής επιτυχίας, στο οποίο ο Κασσελάκης μόνο να χάσει μπορούσε.

Σαν να απειλεί η ΑΕ Σφακίων να αποκλείσει τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου. Καλύτερα να μη βγει από τα αποδυτήρια.

Αν λοιπόν ο Κασσελάκης ακολούθησε τις συμβουλές τους, είναι προφανές ότι έκανε λάθος. Αν και υποψιάζομαι ότι δεν δυσκολεύτηκε πολύ να πειστεί.

Εχει σαφώς πολύ καλή γνώμη για τον εαυτό του, πιστεύει ότι είναι σημαντικός και του αρέσει η φιγούρα. Δεν είναι τυχαίο πως κάθε φορά που στριμώχνεται τρέχει να ζητήσει ντιμπέιτ με τον Μητσοτάκη.

Εύλογα λοιπόν άρχισε με όλα αυτά το σύστριγκλο στην Αριστερά. Ακόμη κι η Νέα Αριστερά θυμήθηκε ότι υπάρχει και βγήκε να τσακωθεί.

Αλλά ας είναι καλά οι άνθρωποι, δεν παραπονιέμαι. Χωρίς αυτούς θα μας είχαν γονατίσει ο καύσωνας κι η βαρεμάρα.

Και χάρη σε αυτούς η πιο ανιαρή προεκλογική εκστρατεία των τελευταίων δεκαετιών κατέληξε σαν επεισόδιο των «Rich and Famous».