Όλοι όσοι τους αρέσει να πίνουν, έχουν το δικό τους αγαπημένο ποτό.
Το έχουν δοκιμάσει ξανά και ξανά και είναι αυτό στο οποίο έχουν καταλήξει για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους μπορεί να είναι και ότι δεν τους προκαλεί πονοκέφαλο.
Ωστόσο, αν πρόκειται για ένα κάπως περίπλοκο παρασκεύασμα, να ξέρετε ότι θα εκνευρίσετε πραγματικά τον μπάρμαν όταν το παραγγείλετε σε μια βραδιά με πολύ κόσμο.
Μια σειρά από μπάρμαν, μίλησαν στο Business Insider για τα δέκα χειρότερα ποτά που μπορείτε να παραγγείλετε σε ένα μπαρ που έχει γεμίσει κόσμο.
1.Long Island
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα παγωμένο τσάι Long Island για να ξεκινήσει το πάρτι, καθώς το μείγμα από βότκα, τεκίλα, ελαφρύ ρούμι, triple sec, τζιν και μια σταγόνα κόλα είναι η συνταγή για ένα τέλειο ποτό.
Ωστόσο, οι άνθρωποι που πρέπει να τα ετοιμάζουν δεν φαίνεται να απολαμβάνουν ακριβώς την παρασκευή τους.
Ο Jamie Robinson, ο οποίος είναι πρώην μπάρμαν και νυν βοηθός διευθυντή τροφίμων και ποτών στο Outrigger Reef Waikiki Beach Resort, δήλωσε ότι το δημοφιλές κοκτέιλ είναι ένα «μεγάλο όχι, ειδικά σε ένα πολυσύχναστο μπαρ».
Είπε ότι εμπλέκονται πάρα πολλά συστατικά και ότι «πιθανότατα θα παραγγείλετε μόνο ένα ή δύο, εκτός αν σκοπεύετε να καταλήξετε στο πάτωμα κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της βραδιάς», πρόσθεσε.
2. Mojito
Μερικά μοχίτο κάνουν τον κόσμο να γυρίζει – αλλά κάνουν επίσης τη βάρδια ενός μπάρμαν εφιάλτη.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, το ποτό είναι ένα παραδοσιακό κουβανέζικο παντς που αποτελείται από λευκό ρούμι, ζάχαρη, χυμό λάιμ, σόδα και δυόσμο – οπότε σίγουρα έχει δύναμη.
Τα μοχίτο είναι επίσης το τέλειο καλοκαιρινό ποτό, αλλά αν βρίσκεστε σε ένα γεμάτο μαγαζί, ο Robinson λέει ότι δεν θα πρέπει να μπείτε στον κόπο να παραγγείλετε ένα, καθώς μπορεί να πάρει αρκετή ώρα να φτιαχτεί.
Εξηγεί: «Δεν είναι τόσο απλό, όσο νομίζεις. Ένα σωστό μοχίτο πρέπει να περιλαμβάνει χειροποίητα αναμεμειγμένα λάιμ και μέντα, καθώς και όποια γεύση μπορεί να του προσθέσετε. Είναι μια εργασία αγάπης…».
3. White Russian
Μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε έστω και ένα από αυτά στο μενού αυτές τις μέρες, δεδομένου ότι πολλά μαγαζιά έχουν μετονομάσει τα πλούσια κοκτέιλ σε «Λευκό Ουκρανικό» εν μέσω της εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν στη γειτονική χώρα.
Έτσι, για να αποφύγετε να μπείτε σε μια συζήτηση για τις παγκόσμιες υποθέσεις στο μπαρ και στη συνέχεια να καθυστερήσετε ακόμη περισσότερο την ουρά, μάλλον θα πρέπει να αποφύγετε αυτό το ποτό εντελώς.
Το ποτό φτιάχνεται με βότκα, λικέρ καφέ, κρέμα γάλακτος και πάγο, ενώ σερβίρεται σε ένα στιβαρό, παλιομοδίτικο ποτήρι.
Ο Robinson υπενθύμισε στον κόσμο ότι τα μπαρ δεν έχουν συνήθως βαριά κρέμα γάλακτος τριγύρω – οπότε αν θέλετε να είστε διακριτικοί, μην παραγγείλετε ένα White Russian.
Και πρόσθεσε: «Γλιτώστε το χρόνο του μπάρμαν σας από το να πρέπει να πάει να ελέγξει αν έχουν λίγη (κρέμα) στο πίσω μέρος και γλιτώστε το στομάχι σας από το να αναμειγνύετε γαλακτοκομικά με ό,τι άλλο μπορεί να έχετε την τάση να πιείτε εκείνο το βράδυ».
4. Bloody Mary
Οι μπάρμαν ελπίζουν ότι θα απαγορευτεί ο κόσμος να παραγγέλνει Bloody Marys, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του μπαρ Aliz Meszasi που διευθύνει το The Fed στο The Langhamin Boston.
Ποτό με καρυκευμένο χυμό ντομάτας με μια βουτιά βότκας στο κλαμπ;
Μια λάθος κίνηση και έχεις ποτίσει κάποιον κακόμοιρο επισκέπτη του κλαμπ με το κόκκινο κοκτέιλ σου και τον έχεις αφήσει να μοιάζει σαν να χρειάζεται επειγόντως ιατρική φροντίδα.
Για αυτόν τον λόγο, μεταξύ πολλών άλλων, ο Meszasi λέει ότι πρέπει να αφήνετε τα Bloody Marys ήσυχα σε μια νυχτερινή έξοδο.
Εξήγησε ότι, εκτός κι αν είναι ώρα για brunch, είναι δύσκολο να βρεις όλα τα υλικά και τα γαρνιτούρα στη βιασύνη.
5. Μαργαρίτα
Για όσους απολαμβάνουν το καρύκευμα της ζωής, υπάρχει μόνο ένα ποτό που πρέπει να παραγγείλετε το βράδυ του Σαββάτου.
Μια πικάντικη μαργαρίτα – η οποία αποτελείται από τεκίλα, λικέρ πορτοκαλιού, χυμό λάιμ, σιρόπι αγαύης, είναι ό,τι πρέπει για ν χορεύετε στα τραπέζια.
Είναι επίσης πολύ instagrammable (ινσταγραμικό), οπότε καταλαβαίνετε γιατί τα ποτά φεύγουν πάντα από τα ράφια.
Αλλά σύμφωνα με την executive bartender του Taste My Aruba, Zulay Duran, θα πρέπει να παραλείψετε τα πικάντικα margs σε ένα πολυσύχναστο μπαρ.
Ο ίδιος ενθάρρυνε τους ανθρώπους να επιλέξουν ένα απλό ποτήρι κρασί, αντί για μαργαρίτα λέγοντας: «Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο ποτό που απαιτεί προσεκτική εκτέλεση, η οποία δεν είναι εφικτή για τους περισσότερους μπάρμαν σε μια πολυάσχολη νύχτα».
6. Οτιδήποτε με ασπράδια αυγών
Αν σκοπεύετε να παραγγείλετε οτιδήποτε περιέχει ασπράδια αυγών, απλά να ξέρετε ότι θα κάνετε εχθρό τον άνθρωπο που σας σερβίρει για μια ζωή.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής μπάρμαν του The Rum House, Nick Jackson, το να ζητάτε ένα Amaretto Sour ή ένα Gin Fizz είναι ένα προπατορικό αμάρτημα όταν ο χώρος που επισκέπτεστε είναι γεμάτος μέχρι τα δοκάρια.
Αυτός ο κρεμώδης αφρός από ασπράδι αυγού δεν φτιάχνεται μόνος του, ξέρετε.
Ο Jackson δήλωσε ότι η παρασκευή κοκτέιλ που περιέχουν ασπράδια αυγών είναι «πολύ επίπονη» και απαιτεί αρκετά λεπτά προετοιμασίας, γεγονός που αναμφίβολα θα κάνει τους πελάτες πίσω σας να γκρινιάζουν και να χτυπούν τα πόδια τους.
7. Pina Coladas
Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσουν οι pina coladas και η βροχή, στους μπάρμαν όμως όχι.
Οι μπάρμαν εκτιμούν ότι αυτό είναι ένα ποτό που θα έπρεπε να προορίζεται αποκλειστικά για τους ανθρώπους σε μια παραλία, ή τουλάχιστον σε μια ξαπλώστρα – και όχι σε ένα πολυσύχναστο μπαρ στο κέντρο της πόλης.
Το κοκτέιλ με ρούμι, κρέμα καρύδας και χυμό ανανά είναι σταθερά αγαπημένο σε πολλούς, αλλά να ξέρετε ότι οι άνθρωποι που σας το σερβίρουν θα εύχονται να είχατε μεταναστεύσει όταν παραγγείλετε ένα.
Ο Zach Pace, ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα ποτών στο Ten Rooms, δήλωσε: «Δεν θα πρέπει να είναι τόσο δύσκολο να βρεις ένα τέτοιο ποτό: «Σας παρακαλώ, μην αναγκάσετε τον μπάρμαν να βάλει μπλέντερ στη μέση ενός τρελού σέρβις».
8. Κοκτέιλ καφεΐνης
Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν τις δόσεις καφεΐνης το πρωί ή σε κάποιο σημείο της ημέρας, αλλά αν ελπίζετε να πάρετε μια δόση καφεΐνης ενώ βγαίνετε στην πόλη, σας περιμένει κάτι άλλο.
Είτε πρόκειται για έναν ιρλανδικό καφέ είτε για ένα μαρτίνι εσπρέσο, όλοι οι μπάρμαν φαίνεται να συμφωνούν ότι απλά δεν ενδείκνυται να τα παραγγείλετε σε ένα πολυσύχναστο μπαρ.
Σκέψου μόνο πόσο χρόνο χρειάζονται για να τοποθετήσουν αυτούς τους δύο κόκκους καφέ από πάνω.
Ο Vinny Spatafore, bartender και υπεύθυνος λειτουργίας ποτών στο Blue Bridge Hospitality, λέει ότι μπορεί επίσης να είναι αρκετά υπερβολικό για τις αισθήσεις καθώς και υποτονικό.
Ο ίδιος εξήγησε: «Η έντονη, παρατεταμένη μυρωδιά του εσπρέσο σημαίνει ότι οι μπάρμαν πρέπει να πλένουν το σέικερ πολύ προσεκτικά, πράγμα που μπορεί να είναι χρονοβόρο».
9. Σφηνάκια σε στρώσεις
Κάνουν ένα υπέροχο μείγμα στο στόμα σας, αλλά τα layered shots είναι εφιάλτης για τους μπάρμαν.
Η Sunshine Foss, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της μπουτίκ κάβας Happy Cork, εξήγησε ότι η παραγγελία ενός δίσκου από αυτά σε ένα πολυσύχναστο κατάστημα δεν είναι απλά cool.
Καθώς απαιτούν πολλαπλά οινοπνευματώδη ποτά και ακρίβεια.
«Οι μπάρμαν βρίσκονται ήδη υπό πίεση για να σερβίρουν γρήγορα τα ποτά, το να παραγγέλνουν πολυεπίπεδα σφηνάκια απλά δεν έχει νόημα για κανέναν», δήλωσε η Foss.
Αντ’ αυτού, μείνετε στην τεκίλα, ένα πασπαλισμένο αλάτι και μια φέτα λάιμ.
10. Εξατομικευμένα ποτά
Και τέλος, δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ να σκεφτείτε να ζητήσετε ένα εξατομικευμένο ποτό που μόλις σκεφτήκατε όταν βρίσκεστε σε ένα νυχτερινό κέντρο με πολύ κόσμο.
Οι μπάρμαν εξηγούν ότι αυτή η ερώτηση είναι η πληγή της ζωής τους και εννέα φορές στις δέκα, θα πρέπει να σας απορρίψουν αν πρόκειται για μια βραδιά με πολύ κόσμο.