Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένου τουρίστα από απόκρημνο σημείο στο Φαράγγι του Βίκου στήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με το Πυροσβεστικό Σώμα να δημοσιεύει βίντεο από τη δραματική διάσωση του 70χρονου.

Κατά πληροφορίες ο ηλικιωμένος άνδρας φέρεται να υπέστη έμφραγμα

Πιο αναλυτικά, συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής (07/06) για τον τουρίστα που κατά πληροφορίες φέρεται να υπέστη έμφραγμα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων, της 5ης ΕΜΑΚ και της 5ης ΕΜΟΔΕ, οι οποίες μετέβησαν στο σημείο, ενώ σηκώθηκε και ελικόπτερο.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα του βίντεο που δημοσίευσε το Πυροσβεστικό Σώμα στην πλατφόρμα «Χ», το ελικόπτερο προσέγγισε τον εγκλωβισμένο άνδρα και στη συνέχεια εναέριοι διασώστες τον τοποθέτησαν ασφαλώς σε φορίο που παρελήφθη από το ελικόπτερο για την απομάκρυνσή του από το απόκρημνο σημείο και τη μεταφορά του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επτιυχία ύστερα από λίγες ώρες, το απόγευμα της Παρασκευής.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Η ανακοίνωση για τη διάσωση στο Φαράγγι Βίκου:

«Μεσημβρινές ώρες, σήμερα, 07 Ιουνίου 2024 ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένου αλλοδαπού από απόκρημνο σημείο, στο Φαράγγι του Βίκου, της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης, αποτελούμενη από πυροσβέστες της 5ης Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων, του 2ου Π.Σ. Ιωαννίνων, ομάδα Σ.μηΕ.Α. από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ιωαννίνων, καθώς και ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, με εναέριους διασώστες.

Ο ηλικιωμένος αλλοδαπός εντοπίστηκε σε απόκρημνο σημείο, στο Φαράγγι του Βίκου, της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Στη συνέχεια παρελήφθη από το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, που τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες, σήμερα, Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024».