Ένα… παράδοξο πρόστιμο δέχθηκε ημεδαπός στην κοινότητα Άνω Ποροΐων, του δήμου Σιντικής στις Σέρρες.

Ο άνδρας εντοπίστηκε σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου από ανακριτικούς υπαλλήλους του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνω Ποροΐων να προβαίνει σε καύση περιττωμάτων ζώων.

Οι ανακριτικοί υπάλληλοι που τον εντόπισαν του επέβαλλαν πρόστιμο αξίας 860 ευρώ καθώς παρέβαινε την κείμενη νομοθεσία.

Πρόστιμα και σε Κίσσαμο, Μυτιλήνη, σύλληψη γυναίκας στην Προσοτσάνη

Επίσης, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.250 ευρώ, σήμερα, από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κισάμου σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε υπαίθρια καύση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Δραπανιάς, του δήμου Κισάμου στα Χανιά.

Ακόμη, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.320 ευρώ, σήμερα, από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μυτιλήνης σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών προκαλώντας πυρκαγιά, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή «Καμήλα», της τοπικής κοινότητας Αφάλωνα του δήμου Μυτιλήνης στη Λέσβο.

Τέλος, συνελήφθη χθες 7 Ιουνίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δράμας, ημεδαπή, η οποία προέβη σε καύση ξηρών χόρτων και υπολειμμάτων καλλιεργειών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Σιταγροί του δήμου Προσοτσάνης στην Δράμα και της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.470 ευρώ.

Σε εξέλιξη αγροτοδασικές πυρκαγιές

Σημειώνεται ότι από χθες Παρασκευή στις 18:00 έως και σήμερα Σάββατο την ίδια ώρα, εκδηλώθηκαν 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 4.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της πυροσβεστικής.