Βάσει χρονοδιαγράμματος κυλά η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 7/6 με την ανατροπή βυτιοφόρου που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, όπως ήταν προγραμματισμένο, έγινε άρση της αντιδρόμησης στην Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το 75,2 έως και το 76,2 χλμ.  Αυτό σημαίνει πως οι ετεροδημότες και όσοι έφυγαν από το κλεινόν άστυ το σαββατοκύριακο μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα ανόδου.

Την ίδια ώρα, όμως, εξακολουθεί να ισχύει η εκτροπή κυκλοφορίας στο κόμβο Λουτρακίου στο καθοδικό ρεύμα προς Κόρινθο καθώς και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από τα διόδια Ελευσίνας έως το κόμβο Μορέα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έως τις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Πώς προχωρούν οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας

Υπενθυμίζεται πως λόγω του ατυχήματος που σημειώθηκε, κρίθηκε σκόπιμη η κατεδάφιση της γέφυρας που βρίσκεται πάνω από το σημείο όπου ανετράπη το βυτιοφόρο. Κι αυτό γιατί, από την πύρινη κόλαση που δημιουργήθηκε αλλοιώθηκαν οι αρμοί και το τσιμέντο της γέφυρας, κάτι που κρίθηκε από τους εμπειρογνώμονες ως επικίνδυνο.

Έτσι, οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα Κυριακή, ενώ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέχρι την επόμενη Πέμπτη 13/6 θα έχουν απομακρυνθεί τα μπάζα από το σημείο και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα, στο οποίο αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Πρέπει να τονιστεί ξανά ότι οι οδηγοί, λόγω των εργασιών, θα πρέπει να εισέλθουν στην παλιά Εθνική Οδό και να διανύσουν κάποια λίγα χιλιόμετρα όταν επιθυμούν να κινηθούν προς Κόρινθο, ούτως ώστε να περάσουν το σημείο του ατυχήματος, και μετά να ξαναμπούν στον αυτοκινητόδρομο.  Οφείλουν, επίσης να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.