Εντοπίστηκε πριν από λίγο στη θαλάσσια περιοχή Αγία Μαρίνα της Σύμης το πτώμα του Βρετανού παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ κοντά σε σπήλαιο.

Στο σημείο έσπευσαν οι Αρχές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η σορός ανήκει στον Μάικλ Μόσλεϊ, καθώς η μπλούζα, το ρολόι και το χακί σακίδιο ταιριάζουν με τα ρούχα που φορούσε ο παρουσιαστής την ημέρα που εξαφανίστηκε, δηλαδή την περασμένη Τετάρτη.

Μάλιστα η σορός του παρουσιαστή φαίνεται να εντοπίστηκε από το ρολόι καθώς έκανε αντανάκλαση από τον ήλιο. Πλέον το μόνο που απομένει είναι η ταυτοποίησή της σορού που θα επιβεβαιώσει την τραγική κατάληξη.

Δείτε βίντεο από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC

Στο σημείο έσπευσαν οι Αρχές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η σορός ανήκει στον Μάικλ Μόσλεϊ, καθώς η μπλούζα, το ρολόι και το χακί σακίδιο ταιριάζουν με τα ρούχα που φορούσε ο παρουσιαστής την ημέρα που εξαφανίστηκε, δηλαδή την περασμένη Τετάρτη.

Μάλιστα η σορός του παρουσιαστή φαίνεται να εντοπίστηκε από το ρολόι καθώς έκανε αντανάκλαση από τον ήλιο. Πλέον το μόνο που απομένει είναι η ταυτοποίησή της σορού που θα επιβεβαιώσει την τραγική κατάληξη.

Πού εντοπίστηκε η σορός του παρουσιαστή του BBC

Ο 67χρονος παρουσιαστής φαίνεται να πήρε ένα επικίνδυνο μονοπάτι μέσα από το βουνό με αρκετούς απόκρημνους βράχους για να κατέβει στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και πιθανότατα είτε ζαλίστηκε είτε έχασε τις αισθήσεις του λόγω της έντονης ζέστης, είτε γλίστρησε και έπεσε στον φράχτη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός του παρουσιαστή υπάρχει beach bar και μία αρκετά πολυσύχναστη παραλία της Σύμης με αρκετό κόσμο.

Μιλώντας για το πώς βρέθηκε ο αγνοούμενος παρουσιαστής, ο δημοσιογράφος του ΕΡΤNews, Αριστείδης Μιαούλης, δήλωσε ότι όταν ο καμεραμάν του ΕΡΤNews Αντώνης Μυστιλόγλου εντόπισε κατά τη διάρκεια καταγραφής πλάνων ότι κάτι γυάλιζε στα βράχια, εστίασε εκεί. Έτσι, μόλις έκανε «ζουμ» στο βιντεοληπτικό υλικό που είχε τραβήξει είδε ότι στα βράχια βρίσκονταν η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι Αρχές.

«Ο Αντώνης Μυστιλόγλου ήταν με την κάμερα και εμείς με το μικρόφωνο. Τον εντοπίσαμε όταν μπαίναμε στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας. Ο Αντώνης κατέγραφε συνεχώς με την κάμερα και στην πορεία, βλέποντας το υλικό που είχε τραβήξει είδε ότι κάτι περίεργο ήταν κοντά στο φράχτη, 50 μ. από τη θάλασσα και διαπιστώσαμε μετά στο ζουμ ότι όντως ήταν αυτός ο άνθρωπος, διότι γυάλιζε το ρολόι του. Ήταν σε ύπτια θέση» περιέγραψε στην εκπομπή Νewsroom του EΡΤΝews o δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης.

«Ο άνθρωπος φαινόταν ότι έπεσε ανάσκελα» ανέφερε ακόμα ο δημοσιογράφος περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός στα βράχια. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην καρδιά του και έπεσε στα βράχια», είπε ακόμα ο Αριστείδης Μιαούλης.

Σε προχωρημένη αποσύνθεση η σορός

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο BBC News ότι ο νεκρός είχε χάσει τη ζωή του «εδώ και αρκετές ημέρες», κάτι που δείχνει πως το πτώμα εντοπίστηκε σε φάση προχωρημένης αποσύνθεσης. Μάλιστα αυτό μαρτυράει και η κίνηση του σώματος των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο καθώς καλύπτουν τα πρόσωπά τους λόγω της έντονης δυσωδίας.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός του παρουσιαστή υπάρχει beach bar και μία αρκετά πολυσύχναστη παραλία της Σύμης με αρκετό κόσμο και την οποία είχε σκανάρει το ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες.

Όπως είπε ο κ. Γρύλλης ο χώρος είχε ελεγχθεί αλλά ίσως να μην έψαξαν τόσο χαμηλά. «Υπερβάλλαμε εαυτούς για να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος ζωντανός. Κάθε μέρα από την Πέμπτη ήμασταν από τις 5 το πρωί στα βουνά στους δρόμους μήπως και βρεθεί κάτι και τελικά σήμερα είχαμε τη δυσάρεστη εξέλιξη», κατέληξε.

Το χρονικό της αναζήτησης

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε στεριά και θάλασσα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, καθώς από οπτικά ντοκουμέντα που είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές, φαινόταν ο Μάικλ Μόσλεϊ να έχει περάσει το στενό μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου, περίπου 30 λεπτά αφότου έφυγε μόνος του από την παραλία που είχε επισκεφθεί με τη σύζυγό του.

Τα νέα βίντεο κατέγραφαν τον παρουσιαστή αφού πέρασε από το Πέδι να έχει κατεύθυνση προς την Αγία Μαρίνα και όχι προς τον Γιαλό.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το πρωί της Τετάρτης (5/6) ο Μάικλ Μόσλεϊ και η σύζυγός του πήγαν μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι στην παραλία Άγιος Νικόλαος.

Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι, ο 67χρονος παρουσιαστής είπε πως κουράστηκε εκεί και αποφάσισε να φύγει μόνος του , ξεκινώντας με τα πόδια, προκειμένου αρχικά να βρεθεί στην περιοχή Πέδι μέσω μονοπατιού, απόστασης περίπου ενός χιλιομέτρου, και στη συνέχεια να επέστρεφε σπίτι με λεωφορείο.

Η υπόλοιπη παρέα έφυγε από την παραλία στις 16:00 το απόγευμα και πήγανε στα σπίτια τους. Εκεί, όμως, διαπίστωσαν πως ο Μάικλ Μόσλεϊ έλειπε και άρχισαν να τον αναζητούν μόνοι τους στο νησί.

Στις 18:00 η γυναίκα από το φιλικό ζευγάρι, που διατηρεί σπίτι στον Γιαλό Σύμης, όπου και διέμεναν ο Μόσλεϊ και η σύζυγός του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε βοήθεια για να έρθει σε επικοινωνία με το Ιατρείο Σύμης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο σενάριο να είχε μεταβεί εκεί ο 67χρονος.