Σε ρυθμούς Προολυμπιακού μπαίνει σιγά σιγά η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ με την Ελληνική Ομοσπονδία να ανακοινώνει το πρωί της Κυριακής (9/6) τις κλήσεις του Βασίλη Σπανούλη για την προεπιλογή τη ς γαλανόλευκης.

Φυσικά, το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεσπόζει στην προεπιλογή των 18 παικτών που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής μας, ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (2-7/7).

Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής είχε δηλώσει ότι ο σταρ των Μπακς θα ενίσχυε την Εθνική στην προσπάθειά της για πρόκριση στους Ολυμπιακού αγώνες του Παρισιού, κάτι που τελικά πήρε επίσημη μορφή με την ανακοίνωση της προεπιλογής.

Παράλληλα, επιστρέφουν στην Εθνική έπειτα από έναν χρόνο απουσίας ο Κώστας Σλούκας και ο Νικ Καλάθης.

Εκτός έμειναν, όπως αναμενόταν, ο τραυματίας Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που ζήτησε να μην κληθεί.

Αναλυτικά οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών:

PG: Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Μωραΐτης

SG: Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νεοκλής Αβδάλας

SF: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Κουζέλογλου, Νίκος Χουγκάζ

C: Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο

Η πρεμιέρα της προετοιμασίας έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (17/6), αν και αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους, θα προπονούνται από αύριο (10/6) υπό την επίβλεψη μελών του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής.

Η Εθνική Ελλάδας θα δώσει τρία φιλικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Το πρώτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο με την Πολωνία (21/6), ενώ ακολούθως θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο (25/6) και τις Μπαχάμες (27/6) στο πλαίσιο του τουρνουά Ακρόπολις.