Αλαλούμ σε ζωντανή σύνδεση επικράτησε χθες κατά την άφιξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, όπου ήταν στημένοι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και ανέμεναν την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη για τις πρώτες δηλώσεις. Τα τηλεοπτικά πάνελ διέκοψαν όπως όπως όλους όσοι βρίσκονταν στον «αέρα» προκειμένου να δώσουν προτεραιότητα στο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, όμως εκείνος, βγαίνοντας από το όχημα που τον μετέφερε, αντί να περπατήσει, όπως όλοι ανέμεναν, προς την είσοδο των γραφείων του κόμματος, ακολούθησε εντελώς αντίθετη πορεία, με τα τηλεοπτικά συνεργεία να καταγράφουν τα βήματά του και τους παρουσιαστές των εκπομπών να εκφράζουν απορία για τις κινήσεις του.

Το μυστήριο λύθηκε όταν έγινε γνωστό ότι η σκυλίτσα του, την οποία είχε μαζί του, χρειαζόταν άμεσα την αναγκαία «βόλτα» της ημέρας. «Πρώτα η Φάρλι», σχολίασαν παρευρισκόμενοι, παραφράζοντας το παλιό πασοκικό σύνθημα, «πρώτα ο πολίτης».

Αντίθεση

Την περισσότερη ώρα μέσα στο παραβάν από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πέρασε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας κλείσει πίσω του την μπλε κουρτίνα, αρχικά, όπως έγινε αντιληπτό από τις κινήσεις του, φρόντισε να ξεφορτωθεί τα υπόλοιπα «άχρηστα» ψηφοδέλτια πετώντας τα στη μαύρη σακούλα αριστερά του. Στη συνέχεια, έσκυψε μπροστά προκειμένου να επαναφέρει στο σωστό ύψος τα μπατζάκια του και μετά σταύρωσε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και κάπου εκεί ο χρόνος σταμάτησε. Να αποφάσισε εκείνη τη στιγμή για το ποιους υποψήφιους θα σταυρώσει; Να τον δυσκόλεψε η πρωτόγνωρη για τον ίδιο διαδικασία; Οποια και να είναι η απάντηση, είναι βέβαιο ότι θα γίνει γνωστή από τον ίδιο σε κάποια επόμενη δημόσια εμφάνισή του, σε τηλεοπτικό παράθυρο ή στα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης, το προσεχές διάστημα.

Τσίπρας fast track

Εν αντιθέσει, ο προκάτοχός του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορούσε να είχε ψηφίσει πιο γρήγορα. Αξιοσημείωτο επίσης ότι αποχώρησε από το εκλογικό κέντρο – όπως και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής – χωρίς να κάνει δηλώσεις. Τυχαίο; Ελπίζω.

Σκόνη

Γύρω στις 7 χθες, από την ΕΡΤ, η Ολγα Γεροβασίλη σχολίαζε, με βάση το 18,2% που εκτιμούσε το πρώτο έξιτ πολ ότι μπορεί να πιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πως λαμβάνει το μήνυμα πως η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει ισχυρή και πως το άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σημαντική μείωση. Εκείνη την ώρα, από την Κουμουνδούρου διεμήνυαν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως διαμορφωνόταν, συνιστούσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση και, ταυτόχρονα, εναπέθετε στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοβουλία για ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Λίγο αργότερα, βέβαια, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα έκαναν «σκόνη» τις κάπως βαρύγδουπες δηλώσεις για ανάληψη πρωτοβουλιών και μηνύματα ισχύος.