Ολοκληρώθηκε εχθές, Δευτέρα στη Ρόδο η νεκροψία-νεκροτομή του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοούνταν από το απόγευμα της Τετάρτης και τελικά βρέθηκε νεκρός την Κυριακή, πεσμένος δίπλα σε έναν φράχτη στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Σύμη.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου δήλωσε —μιλώντας στο BBC— πως τα στοιχεία της νεκροψίας δείχνουν ότι ο 67χρονος άντρας πέθανε από φυσικά αίτια καθώς το σώμα του δεν έφερε τραύματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατό του.
Παράλληλα, η κ. Δημογλίδου μιλώντας σήμερα στο MEGA σχετικά με την κατάληξη της υπόθεσης ανέφερε ότι η εκτίμηση είναι πως ο Μόσλεϊ ένιωσε αδιαθεσία.
«Η εκτίμηση μέχρι στιγμής του ιατροδικαστή είναι ότι αυτός ο άνθρωπος όταν έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο, μετά από λίγο ‘κατέληξε’. Ένιωσε αδιαθεσία, κάθισε κάτω, δε φαίνεται να έχει πτώση από την πλαγιά αυτήν. Επειδή οι αναφορές που είχαμε από την πρώτη στιγμή από την οικογένεια αλλά και το βιντεοληπτικό υλικό που είχαμε στην κατοχή μας από το Πεδί, μας έδειχνε ότι αυτός ο άνθρωπος θα κινηθεί στη δύσβατη περιοχή προς τη Σύμη. Για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζουμε, προφανώς αποπροσανατολίστηκε, έφτασε τελικά στην Αγία Μαρίνα», εξήγησε η ίδια.
«Το μόνο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να τον βρούμε ζωντανό…»
Σε ό,τι αφορά το βίντεο από τις κάμερες του beach bar που βρίσκεται κοντά στο σημείο, όπου εντοπίστηκε ο Μόσλεϊ είπε:
«Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό, δεν ξέρω αν ζητήθηκε από άλλη Αρχή στο νησί, όμως από την ΕΛ.ΑΣ αφαιρέθηκε επίσημα την Κυριακή, αφού βρέθηκε ο άνθρωπος αυτός νεκρός, γι΄ αυτό ακριβώς και οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στο δύσβατο μονοπάτι από τον Άγιο Νικόλαο στο Πεδί και στη συνέχεια από το Πεδί στη Σύμη και όχι προς αυτό το κομμάτι προς την Αγία Μαρίνα».
«Ακόμα και από την πρώτη στιγμή να το είχαμε στην κατοχή μας, δε θα μας βοηθούσε σε τίποτα, πρώτον γιατί ο άνθρωπος είχε ήδη ‘καταλήξει’ και δεύτερον γιατί δε διακρίνεται τίποτα στο συγκεκριμένο σημείο, είναι πολύ μακριά η κάμερα. Το μόνο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να βρούμε ζωντανό αυτόν τον άνθρωπο θα ήταν αν είχε μαζί του κάποια ηλεκτρονική συσκευή», πρόσθεσε.
«Είναι σχεδόν αδύνατο να μην είχαμε τέτοια κατάληξη»
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, ανέφερε:
«Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ασχολούνταν με ιατρικά θέματα πάρα πολλά χρόνια το οποίο σημαίνει ότι είχε και μια επιπλέον γνώση από τον μέσο άνθρωπο. Είναι εντυπωσιακό ότι δεν είχε κινητό μαζί του (…) και είναι χαρακτηριστικό ότι πουθενά δεν είδαμε να κρατάει ένα μπουκάλι νερό. Με αυτές τις συνθήκες, τις θερμοκρασίες, στη Σύμη που έχει αρκετά βραχώδη μέρη που ο συγκεκριμένος άνθρωπος περπάτησε με ό,τι σημαίνει αυτό για τις θερμοκρασίες, είναι αδύνατο ακόμα και για έναν υγιή οργανισμό, χωρίς νερό, επί ένα μακρύ χρονικό διάστημα, να καταπονείται σωματικά και να μην έχουμε μια τέτοια κατάληψη».
«Ένας άνθρωπος 67 ετών με υποκείμενα νοσήματα, όταν περπατάς μία ώρα χάνεις πάρα πολλά υγρά. Αυτό, επιβαρύνει πάρα πολλά συστήματα του οργανισμού και στη συνέχεια, αν συνδυαστεί και με υψηλή θερμοκρασία – θερμοπληξία, μπορεί να επηρεάσει σχεδόν όλα τα συστήματα του οργανισμού με επίκεντρο την καρδιά. Είναι πολύ επικίνδυνο», κατέληξε.