Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι του του δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η πρώτη σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 09:00 και συγκεκριμένα στις 08:57. Ήταν εντάσεως 3,6 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να είναι η περιοχή του Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της περιοχής, με εστιακό βάθος 12,4 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου.

Ο πρώτος σεισμός στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 09:17 και ήταν μεγαλύτερης εντάσεως, 4,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εξίσου ήταν η περιοχή του Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της περιοχής, με εστιακό βάθος 11,8 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου.

Ο δεύτερος σεισμός στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου

Οι δύο σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί σε κατοίκους του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής.

Το πολύπαθο Αρκαλοχώρι και ο σεισμός του 2021

Το Αρκαλοχώρι είναι ένας τόπος που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τους σεισμούς. Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021, στις 09:17, συνέβη σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών με επίκεντρο κοντά στο Αρκαλοχώρι.

Ο σεισμός προκάλεσε υλικές καταστροφές στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε ο ναός του Προφήτη Ηλία.

Ο σεισμός, τότε, ήταν τμήμα σεισμικής ακολουθίας η οποία άρχισε στην περιοχή τέσσερις μήνες πριν από αυτόν τον σεισμό.