Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό.

Τα ίχνη του Έρικ Κάλιμπετ έχουν χαθεί από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου, όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι διάρκειας 4-5 ωρών.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ένας φίλος του να ανησυχήσει και να δηλώσει στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του.

Στις αρχές σήμανε συναγερμός και υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του ώσπου έπεσε το σκοτάδι και οι έρευνες ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αμοργό μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του, στην οποία συμμετέχουν αστυνομία, πυροσβεστική, εθελοντές, κλιμάκιο διασωστών, drone και ελικόπτερο. Μάλιστα, στο νησί έχουν φτάσει και συνδράμουν και αστυνομικοί από την Νάξο με επικεφαλής αξιωματικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του in οι έρευνες επικεντρώνονται όχι μόνο στο μονοπάτι που φέρεται να ακολούθησε ο 59χρονος, το οποίο είναι βατό και πολύ μεγάλο, αλλά και σε άλλα μονοπάτια από Χώρα προς Κατάπολα.

«Η περιοχή είναι πολύ μεγάλη και τα μονοπάτια από Χώρα για Κατάπολα έχουν και πολλά παρακλάδια», εξηγούν οι κάτοικοι στο in και επισημαίνουν πως ο Έρικ Κάλιμπετ είναι γνωστός στην Αμοργό, καθώς τη λατρεύει και την έχει επισκεφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. «Μάλλον κάτι του έχει συμβεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο νησί, τον γνωρίζουμε», αναφέρουν.

Ο 59χρονος διαθέτει δύο κινητά, όμως δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις. Μάλιστα, η τελευταία του επικοινωνία είναι με την αδερφή του, στην οποία έστειλε μία φωτογραφία της πινακίδας με τις πληροφορίες του μονοπατιού.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, που φέρνει στο φως το in, η αδερφή του τού έστειλε μήνυμα στις 07:32, δηλαδή μισή ώρα αφότου ο 59χρονος ξεκίνησε για πεζοπορία. Στις 09:07 έκαναν βιντεοκλήση και στις 09:20 της έστειλε μία φωτογραφία της πινακίδας με τις πληροφορίες του μονοπατιού.

Εκείνη του απάντησε: «Είμαι τόσο εντυπωσιασμένη. Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνω πεζοπορία μαζί σου». Ο αδερφός της διάβασε το μήνυμα, αλλά δεν της απάντησε, ενώ φαίνεται ότι τελευταία φορά ήταν ενεργός στις 09:22. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται.