Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική σήμερα το μεσημέρι λόγω φωτιάς που ξέσπασε σε δύο περιοχές του Έβρου. Η μία βρίσκεται σε εξέλιξη στον Λαγό Διδυμοτείχου και η άλλη στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης.

Και τα δύο μέτωπα έχουν περιοριστεί. Για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Λαγό, όπου η φωτιά έχει περιοριστεί εντός ρεματιάς, επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Στο δύσκολο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν μηχάνημα έργου και υδροφόρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν άμεσα στο σημείο, σε αγροτική περιοχή, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και εναέρια μέσα με τον κίνδυνο επέκτασης να είναι μεγάλος λόγω των καιρικών συνθηκών.

Το δεύτερο μέτωπο

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η δεύτερη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε γεωργική έκταση λίγο μετά τη Νέα Χιλή, στα βόρεια του κεντρικού δρόμου. Κοντά στη φωτιά υπάρχουν σπίτια, κυρίως εξοχικά.

Στο μέτωπο της φωτιάς έσπευσαν ήδη τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής ο λόγος που ξέσπασε η φωτιά.

Φωτιά και στη Ρόδο

Τρίτη φωτιά ξέσπασε επίσης στην περιοχή Ψίνθος στη Ρόδο, η οποία έχει πλέον σβήσει. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έκαιγε σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες και εθελοντές για να προλάβουν την επέκτασή της καθώς το μέτωπο, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ήταν σε απόσταση 3-4 χλμ. από τα πρώτα σπίτια του χωριού και η εστία κοντά στο Ιαματικό.

Από αέρος, πραγματοποιήθηκαν ρίψεις νερού τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ ευτυχώς στην περιοχή δεν έπνεαν δυνατοί άνεμοι.