Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρουσιάστηκε χθες από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως ο νέος προπονητής της ομάδας, αλλά και το όνομα του Μαουρίσιο Σάρι ακούστηκε στην αίθουσα. Ενας από τους δημοσιογράφους ρώτησε τον νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού για το πώς νιώθει που αποτελούσε την εναλλακτική επιλογή του Ιταλού. Από το γραφείο Τύπου της ομάδας επισημάνθηκε ότι όλοι βρίσκονται εκεί για να μιλήσουν για τον Αλόνσο και όχι για άλλους προπονητές, πλην όμως ο Ουρουγουανός είχε ακούσει ήδη την ερώτηση μεταφρασμένη και έδωσε απάντηση. «Ολες οι μεγάλες ομάδες θέλουν μεγάλους προπονητές. Είναι κάτι λογικό» είπε ο Αλόνσο που, αν μη τι άλλο, δεν έδειξε ούτε ενοχλημένος, ούτε προσβεβλημένος από την ερώτηση. Οσο… άκομψη και αν φάνηκε αυτή εξαρχής.

Λέτε να κοιτάζει τον Σάντσες;

Συνεχίζω σε πράσινη απόχρωση: δημοσίευμα από την Ιταλία θέλει τον ΠΑΟ να ρίχνει ματιές ή να σκέφτεται τον Αλέξις Σάντσες. Ναι, τον χιλιανό επιθετικό που έμεινε ελεύθερος από την Ιντερ και είχε στο Μιλάνο τέσσερα γκολ σε 33 παιχνίδια. Διαβάζω πως ο κυνηγός θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη και θυμίζω πως έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το κασέ του είναι κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ. Μπορεί να δώσει τόσα χρήματα το Τριφύλλι για ποδοσφαιριστή σχεδόν 36 ετών;

Αύριο ο τελικός στο χάντµπολ

Ορίστηκε ο 4ος τελικός του πρωταθλήματος της Handball Premier. Θα διεξαχθεί τελικά στη Νέα Φιλαδέλφεια αύριο (18.00) και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, «Ζαχαρίας Αλεξάνδρου», κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας της Ενωσης. Θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-1 και με νίκη κατακτά τον τίτλο.

Πού υπερέχει ο Τσιτσιπάς

Μπορεί η χρονιά να μην πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής γι’ αυτόν, αφού βρίσκεται ξανά εκτός του Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς καταφέρνει να είναι καλύτερος μέχρι στιγμής σε νίκες από αθλητές όπως ο Κάρλος Αλκαράθ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Για την ακρίβεια, σε απόλυτο αριθμό νικών. Ο έλληνας πρωταθλητής έχει πετύχει 28 από την αρχή του 2024 και βρίσκεται στην έκτη θέση της σχετικής λίστας, πάνω από τους δύο προαναφερθέντες, αλλά και τον Μεντβέντεφ. Πρώτος είναι ο Ρουντ με 39 νίκες, δεύτερος ο Ζβέρεφ με 34 και τρίτος ο Σίνερ με 33. Ο Τσιτσιπάς πάντως υποχωρεί στην 8η θέση σε ό,τι αφορά στο ποσοστό νικών. Εχει 73,7% (28-10) και βρίσκεται πολύ πίσω από τον πρώτο Σίνερ (91,7%), τον δεύτερο Αλκαράθ (83,3%) και τον τρίτο Ρουντ (79,6%).

Αγάπησε το Περιστέρι

Ο Γιώργος Πανταζόπουλος έγραψε τη δική του ιστορία 10 χρόνια στο Περιστέρι και από χθες αυτός ο μεγάλος κύκλος έκλεισε με τον έμπειρο διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας να αποχωρεί σαν φίλος. Μετά τη Νίαρ Ιστ, όπου μεγαλούργησε ως παίκτης φτάνοντας με την ομάδα της Καισαριανής μέχρι τα ευρωπαϊκά σαλόνια, είναι η πρώτη φορά που «δέθηκε» τόσο πολύ με μια ομάδα. Τονίζω πως ήταν ο άνθρωπος που πρότεινε τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και έκανε την επαφή για να τον πείσει να έρθει στην ομάδα.

Η διεθνής σύνοδος της ΔΟΑ

Ανθρωπός μου που βρέθηκε στην Καλλιθέα με ενημέρωσε πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου κήρυξε στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ την έναρξη των εργασιών της 64ης Διεθνούς Συνόδου της ΔΟΑ για Νέους Ολυμπιακούς Πρεσβευτές.

Θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία ως τις 21 Ιουνίου και το βασικό θέμα της συνόδου είναι «ο αθλητής στην κοινωνία» με ειδικό θέμα «ο αθλητής στη σύγχρονη κοινωνία: εμπνέοντας και προάγοντας την ενότητα».

Τονίζω πως τους νέους πρεσβευτές από όλο τον κόσμο καλωσόρισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ισίδωρος Κούβελος, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης και τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Σε λίγες ημέρες η ολυμπιακή φλόγα θα λάμψει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Παρισιού, στον Σηκουάνα και στον Πύργο του Αϊφελ, μεταφέροντας ιδέες και αξίες από την Αρχαία Ολυμπία στην πρωτεύουσα της Γαλλίας».

Συναντήσεις

Ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, συναντήθηκε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος του τόνισε πως η πολιτεία αγκαλιάζει κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση του ποδοσφαίρου. Ο κ. Γκαγκάτσης ανέλυσε στον κ. Βρούτση το πλάνο του για «να αλλάξουν πάρα πολλά στο προφίλ και τη λειτουργία της ΕΠΟ την προσεχή τετραετία» προσβλέποντας στη στενή συνεργασία με το υπουργείο και την πολιτεία.  Επίσης, ο υπουργός συναντήθηκε και με τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριο Ηλιόπουλο, ως μία πρώτη γνωριμία των ανδρών.

Σκέφτεται αλλαγές

Την πρόταση που είχε καταθέσει στη Super League όταν ακόμη ήταν εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ έχει πάντα στο μυαλό του ο κ. Γκαγκάτσης. Σκέφτεται, λοιπόν, να προτείνει μετά το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος τρία μίνι πρωταθλήματα. Ενα με τις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, ένα με τις ομάδες από την πέμπτη ως την όγδοη θέση (μιας και από τη νέα σεζόν η πέμπτη θέση θα δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο) και ένα από την ένατη μέχρι τη 14η θέση όπου θα κρίνεται ο υποβιβασμός.