Οργή για τον πατέρα των παιδιών της και θρήνος για την 11χρονη Βασιλική, είναι τα συναισθήματα που κατακλύζουν τις τελευταίες ημέρες την σύζυγο του 37χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου στην Ηλεία.

Η γυναίκα  σε ένα ακόμη ξέσπασμά της, είπε ότι δεν θέλει να ξαναδεί τον 37χρονο και ευχήθηκε να βγει πεθαμένος από την φυλακή.

Επίσης, μιλά για την κατηγορία βιασμού που βάραινε τον 37χρονο λέγοντας ότι η δικηγόρος του, την είχε πείσει και αυτήν και όλο το χωριό ότι ήταν αθώος.

Έκαψαν το τροχόσπιτο που ζούσε με τα παιδιά της

Σε ότι αφορά τη φωτιά που ξέσπασε χθες Τετάρτη σε ένα τροχόσπιτο στην περιοχή, είπε ότι, «ναι ήταν το σπίτι που έμεναν τα παιδάκια», συμπληρώνοντας πως ευτυχώς την ώρα της φωτιάς δεν ήταν μέσα κανένα από τα παιδιά της, ούτε η ίδια.

«Εμένα με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου και μου το είπε. Ήταν περίπου μια ώρα μετά την κηδεία, αλλά δεν ξέρω τι και πως…Είχαν πάει εκεί δυο άτομα και έβαλαν την φωτιά και καταστράφηκε όλο το μπροστινό μέρος», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως δεν έχει κάπου άλλου να μείνει μαζί με τα παιδιά της, απλά έλειπε γιατί καθόταν κάπου άλλου «μέχρι να περάσει αυτός ο θυμός».

Για την κατηγορία βιασμού

Εξήγησε ότι δεν θέλει πλέον να έχει καμιά σχέση με τον σύζυγο της, αναφέροντας, «ποιος άνθρωπος θα ήθελε να έχει σχέση μαζί του;».

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος είχε κατηγορηθεί το 2017 για βιασμό ανηλίκου. Το 2020, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου του επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 ετών και 8 μηνών, ωστόσο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό –καθώς η νομοθεσία τότε το επέτρεπε– και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.

Σχετικά με την κατηγορία βιασμού που βάραινε τον σύζυγό της, είπε: «Πολλοί με κατηγορούν γι’ αυτό και μπορεί να έχουν και δίκιο να μην το κατάλαβα. Ναι το γνώριζα , αλλά όλοι πίστευαν, όλο το χωριό πίστευε πως ήταν αθώος. Είχα πάρει την δικηγόρο του και μου είπε όλα καλά. Στο Εφετείο θα αθωωθεί. Κι εκεί πείστηκα».

Για την 11χρονη Βασιλική είπε: «Κανένα παιδάκι δεν αξίζει αυτό που έπαθε η Βασιλική. Με την Ιουλία (την μητέρα της 11χρονης)είμαστε αδερφές, παιδικές φίλες. Την θεωρούσα αδερφή μου και πάντα θα την θεωρώ και θα ήθελα πάρα πολύ αυτήν τη στιγμή με αυτό που περνάει να είμαι μαζί της».

Ο δράστης

«Δεν θέλω να τον δω κι εύχομαι να βγει πεθαμένος από εκεί μέσα. Για μένα δεν υπάρχει. Και μόνο που λένε ο ‘σύζυγος σου’ με εξοργίζει. Έχω πει ήδη στα μεγάλα παιδιά, ότι δεν υπάρχει πλέον για αυτά, έχει πεθάνει γιατί έκανε αυτό στη Βάσω μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η σοκαριστική ομολογία

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η Βασιλική υπέστη θανατηφόρα χτυπήματα με κατσαβίδι στην καρδιά και τη σπλήνα, αν και δεν εντοπίστηκαν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Ο θείος της, ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του στις αρχές, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την πράξη του, λέγοντας πως, όταν η Βασιλική αρνήθηκε την ερωτική του προσέγγιση και απείλησε να το αποκαλύψει στους γονείς της, εκείνος αντέδρασε βίαια. Χρησιμοποιώντας το κατσαβίδι που είχε στο αυτοκίνητό του, της επιτέθηκε άγρια, προκαλώντας της πολλαπλά τραύματα στην πλάτη, τα πλευρά και το λαιμό, και στη συνέχεια πέταξε το εργαλείο σε έναν βάλτο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το ανήλικο θύμα φέρει τραύματα από το αιχμηρό αντικείμενο σε ζωτικά όργανα που την οδήγησαν στον θάνατο

Η αστυνομία αναφέρει πως, μετά την αποτρόπαια πράξη, ο 37χρονος έσυρε το άψυχο σώμα της 11χρονης για 45 μέτρα και το άφησε κοντά σε ένα αυλάκι στο Καταράχι Ηλείας, καλύπτοντάς το με ξερά χόρτα για να το αποκρύψει.

Αύριο η απολογία του

Ο 37χρονος θείος της Βασιλικής αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία. Μέχρι στιγμής, δεν έχει νομική εκπροσώπηση και θα του οριστεί δικηγόρος αυτεπάγγελτα.

Από την αρχή, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου είχαν υποψίες για σεξουαλικά κίνητρα πίσω από τη δολοφονία, δεδομένου ότι ο δράστης είχε συλληφθεί από την ίδια υπηρεσία το 2017 για τον βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού, που ήταν συγγενής της οικογένειας της Βασιλικής, στην ίδια περιοχή.