Μετά τον Φαν Βέερτ, ο Ατρόμητος γνωστοποίησε τη συμφωνία του με τον Καρλίτος και έτσι ο ηλικίας 34 ετών ισπανός κυνηγός επιστρέφει στα μέρη μας. Ηδη, προσθέτουν εμπειρία και πολλά… γκολ στην επίθεσή τους στο Περιστέρι. «Hταν μια εύκολη απόφαση, ειδικά όταν είδα πόσο με ήθελε ο Ατρόμητος. Πραγματικά είναι τιμή μου που είμαι εδώ. Η Ελλάδα είναι σαν το σπίτι μου, καθώς μοιάζει με την Ισπανία και παράλληλα οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα με κάνουν να νιώθω πάντα καλοδεχούμενος. Μίλησα και με τον προπονητή, τον κ. Γκαρσία, μου εξήγησε όλο το πλάνο που έχει για μένα και το γεγονός ότι ήταν τόσο ξεκάθαρος ήταν καθοριστικό για την απόφασή μου. Θυμάμαι ότι το τελευταίο μου ματς στην Ελλάδα πριν φύγω ήταν εδώ στο Περιστέρι και πραγματικά με συγκίνησε το γεγονός ότι και ο κόσμος του Ατρόμητου με χειροκρότησε» τόνισε μεταξύ άλλων ο Καρλίτος που μετά τον ΠΑΟ και τη Λαμία πρόκειται να αγωνιστεί και με τρίτη ελληνική ομάδα.

Τους κάλεσε σε απολογία αλλά μετά τους τελικούς!

Από τη μία η ΔΕΑΒ δήλωσε αναρμόδια ώστε να απαγορεύσει την παρουσία του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΣΕΦ και στον χθεσινό τέταρτο τελικό. Και από την άλλη συνέβη το πρωτοφανές, να καλέσει δύο παίκτες σε απολογία, εν προκειμένω τους Λεσόρ και Λαρεντζάκη, αλλά μετά το φινάλε της σειράς!

Η ΔΕΑΒ κάλεσε λοιπόν σε ακρόαση, χωρίς να κατονομάζει, τους Ματίας Λεσόρ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη για την ανταλλαγή χτυπημάτων (αλληλολάκτισμα) μετά το τέλος του Game 3 και η διαδικασία θα γίνει στις 17 Ιουνίου, μετά δηλαδή την ολοκλήρωση των τελικών.

Του «έκλεισαν» το μάτι από τη Φλωρεντία

Στην έξοδο από τον ΠΑΟΚ βρίσκεται ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας, Τζιόρτζιο Μπιάνκι, ο οποίος εδώ και καιρό δέχεται στενό… μαρκάρισμα από τη Φιορεντίνα. Oπως φαίνεται, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών προχώρησαν πολύ και έτσι ύστερα από έναν χρόνο παρουσίας στην ομάδα ο 48χρονος Ιταλός θα αποχωρήσει και θα επιστρέψει στην πατρίδα του. Κάτι που σημαίνει βέβαια πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βγει στην αγορά για να βρει τον αντικαταστάτη του προπονητή των «άσων», και μάλιστα άμεσα, καθώς μετράμε αντίστροφα για την πρώτη συγκέντρωση εν όψει της νέας σεζόν.

Ηχηρά ονόματα απέναντι στους «ήρωες του 2004»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το «θαύμα» του 2004 θα διοργανωθεί ένα φιλικό των Legends εκείνης της ομάδας με τους UEFA All Stars στο Eσεν στις 11 Ιουλίου. Το παιχνίδι θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα ενώ ήδη έγιναν γνωστά τα τέσσερα πρώτα ονόματα των αστέρων της αντίπαλης ομάδας. Πρώτος και καλύτερος ο Λουίς Φίγκο, ο αρχηγός της Πορτογαλίας στο Euro 2004, ο οποίος θα βρει απέναντί του την ομάδα που του στέρησε την απόλυτη χαρά μέσα στο σπίτι του. Από εκεί και πέρα, στο φιλικό αυτό θα δώσουν το «παρών» και οι Φερνάντο Γιορέντε, Μπακαρί Σανιά και Ντέιβιντ Τζέιμς.

Προς το κλαμπ των ισχυρών ο Μίλωνας

Ιστορική ήταν η τελευταία γενική συνέλευση του Μίλωνα, καθώς σε αυτήν πέρασε η πρόταση για τη σύσταση της ΚΑΕ, που θα επιτρέψει στον ιστορικό σύλλογο να συμμετάσχει στη νέα Stoiximan Basket League. Οι πρωταθλητές της Elite League ήδη «τρέχουν» τις διαδικασίες για τη σύσταση της ΚΑΕ Μίλων και είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του Μίλωνα, Δημήτρης Αγγελόπουλος, έθεσε ως όρο μείζονος σημασίας για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν την αποδοχή της πρότασης που έχει καταθέσει ο ίδιος ώστε να γίνουν οι βελτιωτικές εργασίες στη φυσική έδρα του Μίλωνα, το «Κροίσος Πέρσης», με στόχο η ομάδα να αγωνιστεί εκεί καθώς το γηπεδικό ήταν επίσης ένα μεγάλο «αγκάθι».

Επιστροφές στην ΑΕΚ

Μπορεί η μεγάλη επιστροφή στην μπασκετική ΑΕΚ να είναι ο Ντράγκαν Σάκοτα (παρουσιάζεται σήμερα από την Κιτρινόμαυρη ΚΑΕ), όμως εξίσου σημαντική επιστροφή είναι και αυτή του Κώστα Κώτση. Ο υπεύθυνος όλων των μπασκετικών δραστηριοτήτων της Ενωσης την επταετία 2001-2008, και με μεγάλη εμπειρία και πορεία στο μπάσκετ και ιδιαίτερα στην Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια, παίρνει τη θέση του Γιώργου Χήνα που πλέον είναι στη Χάποελ Τελ Αβίβ. Σημειώνω πως Σάκοτα και Κώτσης συνυπήρξαν στην ΑΕΚ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 υπό τη διοίκηση του Γιάννη Φιλίππου και συνέβαλαν ο καθένας από τη θέση του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2002, τελευταίου έως τώρα για τους Κιτρινόμαυρους.

Ναδάλ και Αλκαράθ μαζί στο Παρίσι

Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του Ράφα Ναδάλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο θρύλος του παγκόσμιου τένις βρίσκεται στη λίστα των ισπανών αθλητών που θα ταξιδέψουν στο Παρίσι και θα αγωνιστεί στο μονό διεκδικώντας το τρίτο του χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Θα παίξει όμως, όπως όλα δείχνουν, και στο διπλό έχοντας στο πλευρό του τον διάδοχό του, Κάρλος Αλκαράθ, σε ένα δίδυμο που όλος ο κόσμος ανυπομονεί να δει στα παρισινά courts. Αντίθετα η Πάολα Μπαντόσα δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς επέλεξε να κάνει χρήση του protected ranking της για να παίξει στο Γουίμπλεντον και το US Open.

«Εφυγε» ο σπουδαίος Τζέρι Γουέστ

Μία από τις πλέον θρυλικές μορφές του παγκόσμιου μπάσκετ έφυγε από τη ζωή. Ο Τζέρι Γουέστ πέθανε σε ηλικία 86 ετών σκορπίζοντας θλίψη στο ΝΒΑ, το οποίο μάλιστα σημάδεψε ανεξίτηλα με τη φιγούρα του. Το πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο logo της λίγκας αναπαριστά τον Γουέστ να ντριμπλάρει.

Αγωνίστηκε από το 1960 ως το 1974 στους Λέικερς (πρώτα με έδρα τη Μινεάπολις και μετά το Λος Αντζελες), με τους οποίους κατέκτησε μία φορά το πρωτάθλημα και σκόραρε συνολικά 25.192 πόντους. Αργότερα εργάστηκε σε αυτούς ως προπονητής (1976-1979) και ως στέλεχος του οργανισμού, κερδίζοντας μαζί τους άλλα 8 πρωταθλήματα. Να σημειώσουμε εδώ πως οι Λέικερς έχουν αποσύρει προς τιμήν του Mr Logo τη φανέλα με το No 44 και πως ο Γουέστ αποτελεί τον μοναδικό παίκτη στην ιστορία του NBA που αναδείχθηκε MVP των τελικών (1969) χωρίς η ομάδα του να αναδειχθεί πρωταθλήτρια!